Kollektivavtal

Slopar medarbetarresan - ger pengarna till flyktingar

Jonas Elgquist brev i sin helhet, som delades på Facebook.
Jonas Elgquist, vd, B3IT Connexions.

Vd:n Jonas Elgquist slopar planerna på en medarbetarresa till Rom. Istället skänker företaget 400.000 kronor till hjälpbehövande flyktingar.

Publicerad

Företaget B3IT Connexions hade planerat och beställt en höstresa till Rom. Totala priset för de 50 anställdas resa var 400 000 kronor.

Men på torsdagen tänkte vd:n Jonas Elgquist om - efter att ha sett bilderna på den treåriga Aylan Kurdi - och kontaktade övriga ledningen för Stockhomsföretaget. I ett mejl till de anställda skriver han sedan:

”Bilden på pojken som ligger död på stranden. Jag känner att vi inte längre kan stå och titta på. Situationen kring medelhavet och Syrien har kommit till en punkt där jag som medmänniska och pappa känner att vi måste göra något.

Vi har budgeterat att lägga 400 000 kronor på en resa till Italien. Till stränder där barn flyter i land och där människor omkommer under fruktansvärda förhållanden. Människor på flykt från något ännu värre.

Vi har diskuterat i ledningsgruppen för Connexions att göra en medmänsklig omprioritering. 400 000 kronor kan tex ge tält och mat för 5714 människor i en månad. De här pengarna gör stor skillnad för många människor och kommer att bidra till att vi på B3IT Connexions räddar liv.”

Mejlet delades av Jonas Elgquist fru Jeanette Axell på Facebook och har fått stor spridning:

– Responsen har varit överväldigande, det känns väldigt roligt att jobba på ett företag där alla vill hjälpa till, säger Jonas Elgquist till Aftonbladet.

Gillar du den här artikeln? Gilla oss på Facebook