Enhetschef för Medlems- och organiseringsenheten

Arbetsuppgifterna

I den nya Medlems- och organiseringsenheten ingår två grupper, Facklig verksamhet och  Medlemsservice, som leds av två funktionschefer. Enheten för facklig verksamhet arbetar med verksamhetsfrågor som värvning, organisering, fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda, ungdomsfrågor och internationella frågor. Medlemsservice arbetar med medlems- och avtalsadministration, framförallt via telefon och mejlkontakt med nya och befintliga medlemmar. Som chef för enheten har du det övergripande verksamhetsansvaret för alla dessa delar, gentemot ledning och organisation. 
Utöver det har du personalansvar för funktionscheferna på din enhet, du ingår i ledningsgruppen och har tillsammans med de andra cheferna ansvar för långsiktig utveckling av Handels, både strategiskt och verksamhetsmässigt.

Kunskap och erfarenhet

Vi söker dig som är en erfaren ledare med förmåga att leda och prioritera utifrån mål och resultat. Det är viktigt att du har förmågan att entusiasmiera dina medarbetare och kan leda ett arbete med medlemmens bästa i fokus. Vi förutsätter att du har erfarenhet av arbete med medlemsutveckling, gärna från en chefsroll. Du har jobbat med organisationsutveckling och förändringsarbetet och du kan navigera i en medlemsstyrd organisation. Vi tror också att du har erfarenhet av arbetet inom facklig/ politisk eller ideburen organisation. Det är meriterande om du har goda kunskaper om Handels som organisation. Du tycker om att jobba med både strategiskt utvecklinsarbetet och med operativ och daglig styrning och ledning av verksamheten.

Personliga egenskaper

Du har ett starkt driv, en positiv inställning och tar egna initiativ. Du är trygg i dig själv och har ett konsultativt förhållningssätt. Du har en helhetssyn i allt du gör och har en utvecklad förmåga att skapa samarbeten i och utanför organisationen. Du har ett strukturerat sätt att arbeta och uppfattas som lugn och stabil i en stressad situation.Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Handelsanställdas förbund välkomnar sökande oberoende av funktionsnedsättning, kön, etnicitet, ålder och sexuell läggning.

Sista ansökningadag är 2017-12-12. Intervjuer kommer att ske löpande och vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Du söker tjänsten via handels.se/om-handels/lediga-jobb/.

För ytterligare information kontakta Maria Nyberg, chef för Verksamhetsenheten, tel. 010-450-80-93 eller Gunilla Forslund, HR-chef, tel. 010-450 80 35. Fackliga frågor besvaras av Elsie Mann, tel. 010-450 80 20.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.