Arbetsrättsjurist med processvana

SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Vi är en medlemsorganisation för alla kommuner och regioner. SKL:s uppgift är att stödja och bidra till att utveckla kommuners och regioners verksamhet. Inom avdelningen för arbetsgivarpolitik ansvarar vi för frågor som rör kommuner och regioner i rollen som arbetsgivare: kollektivavtalsförhandlingar, arbetsmiljö, arbetsrätt och många andra frågor av strategisk betydelse.

SKL:s kansli finns i Stockholm, i lokaler nära Slussen.
 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har goda arbetsrättsliga och processrättsliga kunskaper och erfarenhet av att vara ombud i allmän domstol och eller i Arbetsdomstolen.
I jobbet ingår att vara ombud i tingsrätt och Arbetsdomstolen, att föra centrala tvisteförhandlingar med fackliga motparter och att ge service, rådgivning, stöd och utbildningar till SKL:s medlemmar. Arbetsrättsjuristerna samarbetar med många andra experter inom SKL.

Resor i mål, ärenden och andra uppdrag inom Sverige ingår som en naturlig del i arbetet.
 

Kvalifikationer

  • Du har juristexamen.
  • Du har goda kunskaper i arbetsrätt.
  • Du har arbetat några år efter examen med kvalificerat juridiskt arbete vid domstol, advokatbyrå, myndighet, arbetsmarknadsorganisation eller liknande.
  • Du har erfarenhet av att självständigt driva mål som ombud i allmän domstol och /eller Arbetsdomstolen.
  • Du är en driven person som vill ta stort eget ansvar och du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt behärskar engelska väl.
  • Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga, smidighet och gott omdöme.
  • Du har intresse och fallenhet för att utveckla och genomföra utbildningar.
  • Jobbet som arbetsrättsjurist hos oss passar dig som är utåtriktad och arbetar självständigt, samtidigt som det är viktigt att kunna samarbeta och ha förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater, SKL:s medlemmar och med- och motparter.
  • Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Tycker du att det verkar utmanande och intressant att arbeta hos oss? Välkommen med din ansökan!
 

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningen kan komma att inledas med provanställning 6 månader.


Ansökan

Referensnummer:   A862193


Övrigt

Komplettera ansökan med att skicka examensbevis från juristutbildningen och gärna tjänstgöringsintyg/betyg från tidigare arbete som jurist med mail till pia.christensson@skl.se
Har du frågor om ansökan, kontakta Pia Christensson, 08-4527480

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.