Arbetsrättsjurist sökes till Solna

Peab AB söker en arbetsrättsjurist till vår enhet Arbetsrätt/juridik i Solna. Enheten arbetar koncernövergripande med arbetsrättsliga frågor i lagstiftning och kollektivavtal.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat följande:

  • Löpande rådgivning till verksamheten i arbetsrättsliga frågor
  • Göra rättsliga utredningar/analyser
  • Följa utvecklingen inom det arbetsrättsliga området, t.ex. ny lagstiftning, praxis och EU-rätt
  • Utveckla och i vissa fall genomföra interna utbildningar
  • Utveckla rutiner och instruktioner för interna arbetsrättsliga processer
  • Företräda Peab i centrala arbetsrättsliga tvister

Du är jur kand med erfarenhet av kvalificerat arbetsrättsligt arbete vid företag, myndighet alternativt arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är särskilt viktigt med en utvecklad analytiskt och kommunikativ förmåga, flexibilitet och att du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med HR, chefer och fackliga företrädare. Det är meriterande om du har erfarenhet från branschen och/eller arbete med kollektivavtal, erfarenhet av processföring/tvistehantering samt arbetsmiljörättslig kompetens.
 

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss? 

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2018-12-14

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.