Avtalsansvarig ombudsman till tjänsteenheten

Arbetet som ombudsman innebär att du biträder och företräder medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare. Du ger kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i anställningsfrågor. Därutöver kommer du att arbeta med utveckling och utbildning i löne- och avtalsfrågor. Tjänsten kommer i nära framtid innebära ett avtalsansvar inom något avtalsområde inom tjänstesektorn.

Förhandlingsavdelningen består av fyra enheter– en som inriktar sig på stöd och utbildning till förtroendevalda och tre som riktar sig mot medlemmar på arbetsmarknadens tre sektorer – industrisektorn, tjänstesektorn och den offentliga sektorn. Du kommer arbeta på tjänsteenheten men du kommer ge rådgivning till och förhandla för medlemmar inom alla sektorer på arbetsmarknaden. På tjänsteenheten arbetar idag 12 ombudsmän och tre administratörer.


Vi söker dig som

  • troligen har juristexamen eller annan relevant akademisk examen
  • har goda kunskaper inom arbetsrätt
  • har minst fem års erfarenhet av förhandling
  • har god kunskap om parterna i den privata sektorn med fokus på tjänstesektorn
  • trivs med att tala inför grupp
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbetstagar-/arbetsgivarorganisation och/eller HR eller motsvarande
  • har erfarenhet av lokalt fackligt arbete

Som person har du förmågan att lösa problem med gott omdöme och sunt förnuft. Du har lätt för att skapa kontakter samt bygga långsiktiga relationer och du har en mycket god kommunikativ och social förmåga. Du tar egna initiativ, är analytisk samt serviceinriktad.

Arbetet är utmanande men du arbetar under stort eget ansvar och möjligheterna till personlig utveckling är stora. Du har stor möjlighet att påverka dina arbetstider och hur du lägger upp ditt arbete, detta gör du tillsammans med din närmsta chef. Resor ingår i arbetet. 


Du erbjuds

Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden hamnar du på ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

Det är högt till tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du.

Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare följer Teknikavtalet samt lokala avtal upprättade i samverkan. Tjänstepension enligt ITP-planen ingår.


Övrigt
Fackliga företrädare är Elisabeth Arbin Akademikerföreningen samt Lotta Ljungqvist Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid med placering i Stockholm.


Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är den 2017-10-01.
 

För mer information kontakta:

Mikael Rosengren
Förhandlingschef Tjänstesektorn
070-653 82 88

Anna Bergkvist
HR-generalist
070-656 81 03
anna.bergkvist@sverigesingenjorer.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.