Central ombudsman till Förhandlingsenheten Stockholm

Nu söker vi en flexibel och lösningsfokuserad person som har erfarenhet av arbetslivsfrågor

Vad kan vi erbjuda dig?

Fackförbundet ST växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.  Vi har naturligtvis kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder bland annat subventionerad lunch och möjlighet att påverka dina egna arbetstider

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning tillämpas.

Vi välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionsvariation eller sexuell läggning och vi förutsätter givetvis att du delar våra fackliga värderingar.

Vilka är vi?  Förhandlingsenheten där denna tjänst är placerad består av 14 personer inklusive förhandlingschefen. Förhandlingsenheten har bland annat ett övergripande ansvar över löner och anställningsvillkor samt lönestatistik, personalpolitiska frågor inom förbundets avtalsområde inklusive arbetsmiljö och jämställdhet. Enheten har också övergripande ansvar för förhandlingar på central, loka och individuell nivå, socialförsäkringar och avtalsskrivningar, arbetsrätt och diskrimineringsärenden.

Vårt agerande och arbetssätt, som individ och grupp, internt och externt, kännetecknas av att vi är kompetenta, utvecklande och öppna.

Din roll

Som central ombudsman kommer du att arbeta för att förbättra medlemmarnas anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheter, inflytande och delaktighet.

Uppdraget är att tillsammans med förhandlingsenhetens andra ombudsmän ansvara för STs förhandlingsverksamhet.

Du kommer att förhandla, utbilda, rådge och utreda inom dina sakområden. Arbetet innebär även att du skriver rapporter, deltar i arbetsgrupper och i samarbete med arbetsgivare och andra intressenter delta i utvecklingsarbetet av lön och kollektivavtal.

Arbetet innebär också att du kommer självständigt arbeta med att rådge, stötta ombudsmän och andra kollegor på generell nivå inom en sektor med områden som avtal, värvning, utbildning och utveckling.

Vi söker dig som har

 • Högskoleexamen inom juridik eller samhällsvetenskap
 • Arbetsrätt på högskolenivå
 • Kunskap om löner och anställningsvillkor
 • Erfarenhet av att förhandla
 • Kommunikativ både muntligt och skriftlig
 • Har ett konsultativt förhållningssätt
 • Kunskap om svensk arbetsmarknad och partsmodellen

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av den offentliga sektorn.
 • Har fördjupade kunskaper inom något område, som exempel diskriminering, likabehandling eller omställningsfrågor
 • Har goda kunskaper i engelska
 • Har erfarenhet av fackligt arbete eller arbetat i en idéburen organisation
 • Kan bygga upp och behålla goda relationer.

Ansökan

Sök tjänsten genom att klicka på "Sök tjänst" och bifoga CV och personligt brev. Ansökningarna behandlas löpande, sista ansökningsdag är 2017-12-03.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Falk, Bitr enhetschef 08-790 51 02.
Facklig kontaktperson är Mikael Andersson  070-291 11 84.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.