Chefsjurist till Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Till vårt huvudkontor i Stockholm söker vi nu en chefsjurist.


Utmaningen

Syftet med tjänsten är att medverka till en rättssäker migrationsprocess genom att bidra till att asylsökande och flyktingar har tillgång till adekvat rådgivning och juridiskt stöd samt att bidra till att lagstiftning och tillämpning av lagstiftning säkerställer en rättssäker migrationsprocess.

Som chefsjurist har du det övergripande ansvaret för den juridiska verksamheten. Du handleder och arbetsleder organisationens jurister och agerar stöd och bollplank t ex vid ärendehantering och rådgivning. Påverkansarbete för att säkerställa en rättssäker migrationsprocess, t ex att sammanställa remissvar och att göra mediala uttalanden ingår också i ansvaret. Du förväntas också bidra till organisationens strategiska arbete.


Vem är du?

Du är en kvalificerad jurist med minst tio års relevant arbetslivserfarenhet och mycket god kunskap inom migrationsrätten. Du är en naturlig ledare och skicklig kommunikatör, med förmågan att uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på svenska och engelska.


Intresserad?

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Erik Karlsson på HR Commitment på 070 779 55 17. Din ansökan märkt ”Chefsjurist Rådgivningsbyrån” skickar du, så snart som möjligt, i form av cv, personligt brev, arbetsbetyg och betyg till ansokan@hrcommitment.se.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.