Engagerad och driven utvecklare med säljerfarenhet till Unionen Göteborg

Nu söker vi två engagerade utvecklare/värvare som vill vara med och driva och förbättra vårt arbete för att få fler medlemmar och förtroendevalda. Tjänsterna är placerade på regionkontoret i Göteborg där vi är ca 70 medarbetare som ger service och stöd till drygt 70 000 medlemmar. 


Arbetsbeskrivning

Unionen Göteborg erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, arbetsplatsen och individen. Som utvecklare/värvare får du ett omväxlande och fritt arbete som erbjuder ständiga utmaningar. Hos oss finns bra utvecklingsmöjligheter och för att skapa ett hållbart arbetsliv erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och tid för motion. 

Jobbet handlar om att värva medlemmar och rekrytera förtroendevalda samt att skapa engagemang i de frågor som är viktiga på den enskilda arbetsplatsen eller i en bransch. Det gör du genom goda relationer med blivande medlemmar, medlemmar, förtroendevalda och arbetsgivare. 

 • Du kommer att arrangera arbetsplatsspecifika möten och event för att skapa engagemang och ökad kunskap i t ex medlemskapet, arbetsmiljöfrågor, kompetensfrågor och lönefrågor. Du ansvarar för helheten från strategi till genomförande och uppföljning av dina besök. Tills viss del ingår även omvärldsbevakning.
 • Du bokar dina arbetsplatsbesök på egen hand och har stor frihet i att lägga upp arbetet. Du kommer att arbeta i ett team med andra utvecklare/värvare och vara placerad i en grupp som arbetar med att stärka det fackliga inflytandet på arbetsplatser runt om i regionen. En del av dina arbetsuppgifter utför du på egen hand och en del i nära samarbete med kollegor och förtroendevalda.  
 • På arbetsplatser som saknar kollektivavtal kommer du, bland annat tillsammans med våra försäkringsinformatörer, att arbeta för att kollektivavtal tecknas. 
 • Du kommer arbeta med att öka kännedomen om Unionen som varumärke samt inspirera och utbilda förtroendevalda. I rollen ingår att hålla presentationer för både stora och små grupper på svenska och engelska.


Kvalifikationer

Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss. Vi söker dig som vill arbeta med engagerade kollegor i en nytänkande miljö.

 • Du är relationsskapande, kommunikativ och har förmågan att sälja in en idé.
 • Du har eftergymnasial utbildning och arbetslivserfarenhet av säljprocesser och nykundsbearbetning.
 • Du har sannolikt haft förtroendeuppdrag eller på annat sätt varit engagerad i föreningslivet.
 • Du har en god pedagogisk förmåga, mycket goda kunskaper i engelska och är van att hålla presentationer på engelska.
 • Du har förmågan att skapa och ha struktur i ditt arbete.
 • Du trivs med att jobba målstyrt och i ett ständigt lärande.
 • Arbetet kräver att du har körkort.

Du kommer att ingå i ett resultatorienterat team vilket ställer krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi ser att du är en person som trivs med att arbeta med flera projekt samtidigt, är ansvarstagande och självgående.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.


Om anställningen

 • En tillsvidareanställning med tillträde snarast (provanställning kan komma att tillämpas).
 • Ett vikariat med tillträde snarast, vikariat längst t.o.m. 30 april 2020.

Tjänsterna är på heltid med månadslön och i övrigt goda villkor enligt kollektivavtal.


Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen att söka redan idag! Sista dag för ansökan är 2 oktober 2018.


Kontakt 

Pernilla Laurin, gruppchef, tel 031-701 28 31, Pernilla.laurin@unionen.se
Marcus Jidetoft, facklig representant, tel 031-701 28 45, Marcus.jidetoft@unionen.se
Unionen Göteborg, Nordstadstorget 6, 411 05 Göteborg

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.