Förhandlande ombudsman till Unionen Sydväst

I mötet med medlemmar, förtroendevalda och arbetsgivare skapar vi i regionen de personliga möten som är grunden i vår verksamhet och våra uppdrag.

Vi söker nu en förhandlande ombudsman till vårt kontor i Malmö.


Arbetsbeskrivning

Här i region Sydväst erbjuds du ett utvecklande, professionellt och meningsfullt arbete och som ombudsman jobbar du med att: 

 • Företräda enskilda, eller grupper av medlemmar i förhandling med arbetsgivarrepresentanter där vår ambition är att hitta bra lösningar tillsammans som gynnar medlemmarna.
 • Utveckla lokalt fackligt engagemang, bland annat i form av arbetsplatsombud och klubbar, i syfte att ge våra medlemmar möjlighet att tillsammans med sina arbetsgivare göra arbetsplatsen bättre.
 • Med kollektivavtalet som grund stärka förutsättningar för bättre villkor på våra medlemmars arbetsplatser.
 • Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor.
 • Genomföra arbetsplatsbesök, träffa medlemmar och värva nya medlemmar.
 • Utbilda och inspirera våra medlemmar och förtroendevalda.


Kvalifikationer

Du gillar utveckling och förändring, du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och du drivs av de frågor som vi på Unionen jobbar för. Om det stämmer överens för dig så kommer du att trivas hos oss!

Arbetet kräver att du framgångsrikt tar egna initiativ och har en väl utvecklad beslutsförmåga. Din vardag är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp dina åtaganden såväl enskilt som i grupp. Du kan med lätthet omsätta omfattande teoretiska kunskaper i praktiken och uttrycka dig väl i tal och skrift

I arbetet som ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig, liksom din förmåga att tillämpa ett coachande arbetssätt.

Din kommunikativa förmåga är viktig i det personliga mötet med såväl medlemmar som de som ännu inte hunnit bli medlemmar. 

 • du har goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt
 • det är önskvärt att du har högskoleutbildning inom tex personal, juridik eller samhällsvetenskap, alternativt erfarenhet av förtroendeuppdrag, HR-arbete, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
 • du har en god administrativ förmåga och är van vid att använda Officepaketets program
 • du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska
 • B – körkort är ett krav och tillgång till bil är önskvärt, det finns möjlighet att teckna avtal om personalbil
 • det är en förutsättning för arbetet att du delar Unionens värderingar
 • Unionen eftersträvar mångfald i alla avseenden


Arbetsplatsbeskrivning

Unionens regionkontor i Malmö och Helsingborg ger service och stöd till ca 68000 medlemmar och 340 klubbar i regionen. Vi är sammanlagt 61 medarbetare. Tjänsten är placerad på kontoret i Malmö, Axel Danielssons väg 195.


Omfattning

Tillsvidareanställning på heltid. Månadslön och övriga villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.


Ansökan

Urval och intervjuer kan ske löpande, varmt välkommen med din ansökan senast 27 maj 2018.


Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad och rekryteringskonsult Ulrika Gruffman: ulrika.gruffman@randstad, 073-343 41 89

Carl-Axel Robertsson, gruppchef Unionen, 040–670 22 25

Rainer Stoltenberg, Facklig kontakt, 040-670 22 35

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.