Funktionschef för Avtal och förhandling

Arbetsuppgifterna

I den nya Arbetslivsenheten ingår två grupper, Avtal och förhandling och Facklig rådgivning. Som funktionschef för Avtal och förhandling har du ansvar för det löpande centrala förhandlingsarbetet inom förbundet, arbetsmiljö- och försäkringsfrågor samt arbetet med att öka avtalstäckningen, vidareutveckla kollektivavtalen och bevaka avtalens efterlevnad.

Som funktionschef har du operativt ansvar för den löpande verksamheten och planerar, leder och följer upp arbetet inom samtliga delar. Du har personalansvar för gruppens medarbetare. Du arbetar nära funktionschefen för Facklig rådgivning och rapporterar direkt till Enhetschefen för Arbetslivsenheten.

Kunskap och erfarenhet

Vi söker dig med god facklig helhetssyn och mycket goda kunskaper inom områdena arbetsrätt, försäkringar och arbetsmiljö. Det är viktigt att du har mycket stor förhandlingsvana och kunskap om Handels kollektivavtal på samtliga områden.

Vi förutsätter att du har förmågan att leda och prioritera utifrån mål och resultat. Du är bra på att följa upp målen och brinner för att utveckla och förbättra verksamheten. Du vet hur man sätter medlemmens perspektiv i fokus. Det är också viktigt att du har erfarenhet av att leda och utveckla andra och du beskrivs som en bra ledare. Det är meriterande om du har goda kunskaper om Handels som organisation.

Personliga egenskaper

Du har ett starkt driv, en positiv grundinställning och tar egna initiativ. Du är trygg i dig själv och har förmågan att engagera och inspirera andra. Du arbetar utifrån ett kommunikativt och konsultativt förhållningssätt. Du har en helhetssyn i allt du gör, och en utvecklad förmåga att skapa samarbeten i och utanför organisationen. Du har ett strukturerat sätt att arbeta och uppfattas som lugn och stabil i en stressad situation.Du rapporterar till Enhetschefen för Arbetslivsenheten. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Handelsanställdas förbund välkomnar sökande oberoende av funktionsnedsättning, kön, etnicitet, ålder och sexuell läggning.

Sista ansökningadag är 2017-12-12. Intervjuer kommer att ske löpande och vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Du söker tjänsten via handels.se/om-handels/lediga-jobb/.

För ytterligare information kontakta Per Bardh, chef för Förhandlingsenheten, tel. 010-450 80 19 eller Gunilla Forslund, HR-chef, tel. 010-450 80 35. Fackliga frågor besvaras av Elsie Mann, tel. 010-450 80 20.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.