Ombudsmän/Förhandlare till Unionen Stockholm

Unionens regionkontor i Stockholm ger service och stöd till över 150 000 medlemmar. Region Stockholm omfattar större delen av Stockholm, från Arlanda i norr till Tyresö i söder. Vi är cirka 120 anställda varav 80 är ombudsmän.

Alla vi som arbetar här står för omtanke, professionalism och utveckling. Vi är ett bra gäng som har kul tillsammans och gör skillnad för våra medlemmar varje dag. Vi söker nu ombudsmän till Region Stockholm.


Arbetsbeskrivning

Som ombudsman kommer du att ha fokus på bland annat:

  • värva och organisera medlemmar på arbetsplatser inom Unionens organisationsområde
  • teckna kollektivavtal och företräda medlemmar i förhandlingar och arbetsmiljöärenden
  • ansvara för att planera och genomföra regionala arbetsmiljöbesök och andra arbetsplatsbesök
  • genomföra utbildningar för medlemmar och förtroendevalda

Unionen har tydliga processer och verktyg för resultat och måluppfyllnad och du förväntas vara delaktig i detta arbete. Du kommer att ingå i en av våra fokusgrupper och därför är det viktigt att du har en helhetssyn och tar ansvar dels för dina egna mål samt för fokusgruppens. Här erbjuds ett utvecklande, omväxlande och meningsfullt arbete!


Kvalifikationer

Som ombudsman delar du de fackliga värderingarna och arbetar med medlemmen i fokus. Du förväntas dela Unionens vision och målbild. Unionen befinner sig i en utvecklingsresa som du kommer att bidra till, och därför söker vi dig som är förändringsbenägen, flexibel, jobbar mot ständiga förbättringar och vågar pröva nya arbetssätt. Du är lyhörd, ödmjuk och har modet att driva frågor framåt. Du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

Du behöver ha förhandlingsvana t.ex. som förtroendevald, från HR-området eller andra typer av partsförhandlingar.

Facklig och arbetsrättslig kompetens är meriterande. I arbetet som ombudsman möter du människor i olika situationer, därför är det viktigt att du har god problemlösningsförmåga, är pedagogisk och kommunikativ. Du har ett coachande förhållningssätt. Arbetsbelastningen varierar över tid, därför behöver du vara bra på att strukturera, planera och administrera ditt arbete. Du har också god förmåga att slutföra och göra uppföljningar. Då vi noterar att fler företag använder engelska som koncernspråk, ser vi goda kunskaper i engelska som meriterande.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tjänsten finns på Region Stockholm. Olof Palmes gata 17, och tillträds enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-25


Kontakt

Christina Collin Samordnare Ledningsstöd 08-504 16114 christina.collin@unionen.se

Facklig företrädare

Monica Blomberg Regional ombudsman 08-504 16205 monica.blomberg@unionen.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.