Ombudsman till Unionen i Värmland

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Unionen Värmland, med kontor i Karlstad, ger service och stöd till cirka 16000 medlemmar i regionen. Vi är 14 medarbetare och söker nu en ombudsman med inriktning arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman gör du skillnad genom att: 

  • Företräda medlemmar i förhandling med arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer. 
  • Ha särskilt fokus på systematiskt arbetsmiljöarbete, bland annat genomföra utbildningar och hålla i nätverk för arbetsmiljöombud.
  • Genomföra arbetsplatsbesök som regionalt arbetsmiljöombud.
  • Öka den lokala fackliga närvaron inom den privata arbetsmarknaden samt utveckla de förtroendevaldas arbete. 
  • Värva nya medlemmar.
  • Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor. 
  • Informera om och teckna kollektivavtal. 

Du kommer att ingå i ett team och därför är det viktigt att du har en helhetssyn och tar ansvar, dels för dina egna mål, dels för teamets. Vi erbjuder ett utvecklande, omväxlande och meningsfullt arbete.

Kvalifikationer

I arbetet som ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer. Därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande förhållningssätt. Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal. 

Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss.

  • Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller ekonomi.
  • Vi ser gärna att du har förhandlingsvana som förtroendevald, som chef, från HR-området eller andra typer av partsförhandlingar. Erfarenhet och utbildning inom arbetsmiljöområdet är meriterande.
  • Körkort och tillgång till bil är ett krav, då du förväntas kunna arbeta inom hela regionen. (Det finns möjlighet att teckna avtal om Personalbil.)

Unionen värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning på heltid. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. 

Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Kontoret finns på Bryggaregatan 11, Karlstad

Ansökan 

Intervjuer och urval sker löpande, välkommen med din ansökan senast 2 maj 2018.

Kontaktpersoner

Magnus Hildebrand, Regionchef, tel, 054–13 70 11, magnus.hildebrand@unionen.se

Facklig kontaktperson: Pontus Dahlberg, Ombudsman, tel, 054–13 70 06, pontus.dahlberg@unionen.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.