Ombudsman till Unionen Östra Sörmland/Gotland

Unionens regionkontor i Södertälje och Visby ger service och stöd till fler än 18.000 medlemmar och drygt 300 organiserade arbetsplatser. Vi är 18 medarbetare och då en av våra seniora ombudsmän går i pension söker vi nu en erfaren ombudsman till vårt Södertäljekontor för tillsvidareanställning.


Arbetsbeskrivning

Som förhandlande ombudsman gör du skillnad genom att:

  • Företräda medlemmar i förhandling med arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer.
  • Öka den lokala fackliga närvaron på Unionens arbetsplatser samt utveckla de förtroendevaldas arbete.
  • Värva nya medlemmar.
  • Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor.
  • Genomföra arbetsplatsbesök tex som regionalt arbetsmiljöombud
  • Informera om och teckna kollektivavtal.
  • Genomföra utbildningar för förtroendevalda och medlemmar.


Unionen erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt, och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, medlemmen och vår organisation.


Kvalifikationer

Om du gillar utveckling och förändring, vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss! Vi vill att du på ett bra sätt kan stärka och komplettera vår redan bra arbetsgrupp. I grunden är samtliga regionens ombudsmän generalister, men vi arbetar ständigt med att pröva nya arbetssätt.

I rollen som ombudsman behöver du vara van att ta eget initiativ och ha beslutsförmåga. Du behöver ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. I arbetet som ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett konsultativt arbetssätt.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete. Arbetsbelastningen varierar mycket över tid, därför behöver du vara bra på att strukturera och planera ditt arbete.

Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal.

  • Du bör ha en längre erfarenhet av ombudsmannayrket eller förhandlingsvana t.ex. från HR, som förtroendevald eller motsvarande. Gärna erfarenhet av lokalt fackligt arbete. Vi ser gärna att du som söker har erfarenheter av arbete i intresseorganisationer eller den politiska världen.
  • Du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
  • B körkort och tillgång till bil är ett krav, då du förväntas kunna arbeta inom hela regionen. (Det finns möjlighet att teckna avtal om Personalbil.)

En förutsättning för arbetet är att du delar Unionens fackliga värderingar.


Omfattning

Tillsvidareanställning, heltid. Månadslön.

Tjänsten tillträds snarast eller enligt överenskommelse. Sista dag för ansökan 2017-08-21


Kontakt

Maria Fröberg Tysk, Tf Regionchef.

Lisbeth Lindskog, Facklig kontaktperson.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.