Ombudsman till Unionen Västerbotten – Umeå

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Vi söker dig som vill vara med i Unionens utvecklingsresa för att bli framtidens fack för framtidens medlemmar. Unionen Västerbotten ger service och stöd till drygt 16 000 medlemmar och ca 110 klubbar. Vi är 12 medarbetare och söker nu en ny ombudsman. 


Arbetsbeskrivning

Som ombudsman gör du skillnad genom att:

 • Företräda medlemmar i förhandlingar.
 • Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor.
 • Värva nya medlemmar, enskilt och i samarbete med övrig personal på regionkontoret.
 • Genomföra arbetsplatsbesök t ex som regionalt arbetsmiljöombud.
 • Informera om samt teckna kollektivavtal.
 • Öka den fackliga närvaron på Unionens arbetsplatser samt utveckla de förtroendevaldas möjligheter att agera i sina uppdrag.
 • Genomföra utbildningar för förtroendevalda och medlemmar.

Unionen erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete. Här får du kraft att göra skillnad för medlemmar, förbättra samhället och bidra i den spännande utveckling Unionen befinner sig i. 


Kvalifikationer

Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken. Din sociala kompetens är viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande arbetssätt, eftersom du ofta möter människor som befinner sig i pressade situationer. I rollen som ombudsman behöver du vara van att ta eget initiativ och ha beslutsförmåga och du kan självklart jobba både självständigt och i grupp. 

Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss! Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete. 

 • Du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik, pedagogik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
 • Det är en merit om du har förhandlingsvana t ex som ombudsman eller som förtroendevald, från HR-området eller andra typer av partsförhandlingar.
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal.
 • Körkort och egen bil är ett krav, det finns möjlighet att teckna avtal om personalbil.

Att du delar de fackliga värderingar som bär upp Unionens arbete är en förutsättning. Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.


Omfattning

Rekryteringen avser en tillsvidareanställning på heltid, med månadslön och i övrigt goda villkor enligt kollektivavtal. Unionen kan tillämpa provanställning.

Tjänsten tillträds enligt överenskommelse och din placeringsort blir Umeå med hela Västerbotten som arbetsfält.


Ansökan

Sista ansökningsdag är 13 augusti 2018. Vi kommer att hantera urvalet och boka intervjuer efter ansökningstidens slut. Varmt välkommen att söka redan idag.


Kontakt

Maj-Inger Åhgren, Regionchef,
maj-inger.ahgren@unionen.se
0730 – 95 90 76

Kenneth Holgersson Facklig kontaktperson,
kenneth.holgersson@unionen.se
090 - 71 76 52 (finns tillgänglig fr o m v.30 )

Adress: Unionen Västerbotten, Brogatan 1, Umeå

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.