Ombudsman Unionen Göteborg

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Vi söker dig som vill vara med i Unionens utvecklingsresa för att bli framtidens fack för framtidens medlemmar. Unionen Göteborg ger service och stöd till drygt 70 000 medlemmar och 300 klubbar. Vi är ca 70 medarbetare och söker nu nya ombudsmän.

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman gör du skillnad genom att:

 • Företräda medlemmar i förhandlingar.
 • Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor.
 • Värva nya medlemmar, enskilt och i samarbete med övrig personal på regionkontoret.
 • Genomföra arbetsplatsbesök t ex som regionalt arbetsmiljöombud.
 • Informera om samt teckna kollektivavtal.
 • Öka den fackliga närvaron på Unionens arbetsplatser samt utveckla de förtroendevaldas möjligheter att agera i sina uppdrag.
 • Genomföra utbildningar för förtroendevalda och medlemmar.

Unionen erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete. På Unionen får du kraft att, göra skillnad för medlemmar, förbättra samhället och bidra i den spännande utveckling Unionen befinner sig i.

Kvalifikationer
Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss! Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

 • Du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
 • Du bör ha förhandlingsvana t ex som ombudsman eller som förtroendevald, från HR-området eller andra typer av partsförhandlingar.
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal.
 • Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken.
 • Du träffar ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande arbetssätt.
 • I rollen som ombudsman behöver du vara van att ta eget initiativ och ha beslutsförmåga. Du behöver ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
 • Körkort är ett krav.

Att du delar de fackliga värderingar som bär upp Unionens arbete är en förutsättning. Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Välkommen att söka!

Anställningens omfattning
Anställningsform: tillsvidareanställning. Unionen kan tillämpa provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tjänsten tillträds snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2018-04-23
Referensnummer: Genereras automatiskt

Lön
Löneform: Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktpersoner
Ulf Werner, Gruppchef, 031-701 28 54
ulf.werner@unionen.se

Facklig företrädare
Martin Jacov, 031-701 28 78, martin.jacov@unionen.se

Övrigt
Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen att söka redan idag!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.