Sveriges vackraste arbetsplats söker en Förhandlingschef

HR-avdelningen är en styrande och stödjande avdelning vars uppdrag är att bidra till att Sjöfartsverket är en attraktiv arbetsplats med ett starkt arbetsgivarvarumärke och en effektiv verksamhet. Detta genom att utveckla och stödja ledningen, chefer och medarbetare med strategier, riktlinjer, rutiner, utbildning och rådgivning.

Vi söker nu dig som vill ta dig an ett utmanande uppdrag med stora möjligheter att påverka och göra skillnad. Rollen som förhandlingschef erbjuder en stor variation av arbetsuppgifter där du ansvarar för att utveckla, samordna och följa upp Sjöfartsverket arbetsgivarpolitik.  Totalt består HR-avdelningen av 16 medarbetare och du kommer att arbeta i ett nära samarbete med avdelningens tre HR-specialister inom lag, avtal och arbetsrätt.


Arbetsuppgifter

I rollen som förhandlingschef arbetar du på strategisk och beslutande nivå, huvudsakligen med arbetsrätts-, förhandlings- och avtalsfrågor. Du är sakkunnig i arbetsrättsliga frågor och har ansvar för kvalificerad rådgivning inom området. Du har en viktig och central roll i att skapa ett förtroendefullt samverkansklimat inom organisationen, med chefer, fackliga företrädare och medarbetare.

Fokus kommer bland annat inledningsvis att ligga på förnyelsearbetet av Sjöfartsverkets kollektivavtal.

Vidare leder du arbetet med att säkerställa en för Sjöfartsverket som arbetsgivare samlad inriktning avseende tolkning, tillämpning av lagar och avtal samt regler inom arbetsrättens område. Omvärldsbevakning inom ansvarsområdet ingår som en naturlig del i arbetet.

Förhandlingschefen rapporterar till och verkar i nära samarbete med HR-chefen. Resor i viss omfattning ingår i tjänsten. 


Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen inom HR eller arbetsrätt eller motsvarande utbildning som Sjöfartsverket bedömer likvärdig. Du har flerårig kvalificerad erfarenhet av fackliga förhandlingar, avtalsfrågor och arbetsrätt.

Som person är du analytisk, lösningsfokuserad och uthållig. Du är lyhörd och etablerar snabbt tillit och förtroende. Du agerar med hög integritet och arbetar strategiskt utifrån en helhetssyn med fokus på verksamhetens mål och uppdrag. Du har en god kommunikativ förmåga och är skicklig på att företräda myndigheten och din avdelning på ett professionellt sätt samt har lätt för att skapa förtroendefulla relationer.

Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs att du är svensk medborgare, innan anställning genomförs en säkerhetsprövning och registerkontroll. 


Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.


Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats

På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?

Tjänsten är en tillsvidareanställning och beräknas tillsättas snarast. Intervjuer kommer att hållas V.18 och V.19.


Upplysningar:

Tf HR-chef, Johanna Norrbom 010-478 53 10 (Semester t.o.m 12 april)
HR-partner, Anders Sjögren, 010-478 53 22


Fackliga företrädare: 

SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén,
SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan senast den 22 april 2018. Diarienummer: 18-01500 

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.