Unionen söker förbundsjurister med inriktning arbetsrätt

Unionens sektion för juridik, försäkring och avtalssamordning söker nu en eller flera förbundsjurister med inriktning mot arbetsrätt för tillsvidareanställning. Tjänsterna är placerade på förbundskontoret i Stockholm.


Arbetsbeskrivning

Genom medlemskap i Unionen har medlem i förbundet normalt rätt till bl a rättshjälp i frågor som har samröre med arbetet. Förbundsjuristernas arbetsuppgifter består huvudsakligen i att självständigt handlägga ärenden för förbundet och dess medlemmar inom områdena arbetsrätt, skadeståndsrätt, straffrätt och konkursrätt. En stor del av dessa ärenden driver juristerna vidare i domstol. Juristerna deltar också i förbundets interna arbete och har bl a ansvar för förbundets remissyttranden inom varierande rättsområden. De har en omfattande rådgivningsverksamhet i förhållande till ombudsmännen på såväl förbundskontoret som regionkontoren samt medverkar i den arbetsrättsliga utbildningen av förbundsanställda.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer mycket höga krav på självständighet, juridiska kunskaper, arbets- och samarbetsförmåga. Det är viktigt att ha en god kommunikativ förmåga och också att inte vara rädd för att fatta snabba beslut.


Kvalifikationer

  • Juristexamen/jur kand, domstolsmeritering eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • I första hand efterfrågas mycket goda kunskaper inom det arbets- och processrättsliga området, men även goda kunskaper inom insolvensrätt, immaterialrätt, allmän avtalsrätt, skadeståndsrätt och associationsrätt är meriterande.
  • Goda färdigheter i muntlig och skriftlig kommunikation.
  • Goda kunskaper i engelska, tillräckliga för att kunna delta i arbetsmöten på engelska och läsa texter som är relevanta för Unionens verksamhet på engelska.


Omfattning

Tillsvidareanställning, heltid, månadslön och i övrigt goda villkor.

Tjänsterna tillträds omgående eller efter överenskommelse.


Ansökan

Urval, kontakt med sökande och intervjuer kommer att ske under ansökningstiden, och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Sista ansökningsdag 15 januari 2019. Välkommen med din ansökan.


Kontaktpersoner

Erika Ejderhamn Roupé, teamchef, 072-729 21 71
Malin Wulkan, biträdande chefsjurist, 08-504 157 31
Peter Skånberg, facklig kontakt, 08-504 153 40

Adress: Unionen, Olof Palmes gata 17, 105 32 Stockholm

Skicka din ansökan till med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.