Nyheter

Nyheter

Män och chefer mest nätmobbade på jobbet

Fler personer i chefsposition och fler män än kvinnor är utsatta för arbetsrelaterad nätmobbning. Det framgår i en doktorsavhandling som nyligen lades fram vid Malmö Universitet.

Nyheter

Forsatta punktstrejker trots nytt medlarbud

– Vi ser ingen anledning att dra tillbaka våra varsel om punktstrejker i veckan, säger Erik Helgeson, i Hamnarbetarförbundet, sedan arbetsgivarsidan återkallat alla lockoutvarsel.

Nyheter

Härifrån kommer flest gästarbetare

Ett land dominerar. Nära nära hälften av de drygt 100 000 utstationerade som registrerades under fjolåret i Sverige kommer från Polen. Därefter följer Litauen, Lettland, Indien och Tjeckien.

Nyheter

Medarbetarnas engagemang får aktien att stiga

Ett ökat engagemang bland medarbetarna får aktien att stiga. Mårten Westberg har framgångsrikt satsat på aktier i företag där medarbetarundersökningarna har en uppåtgående trend.

Nyheter

Strejkande lokförare fick rätt i Europadomstolen

Europadomstolen har försvarat strejkrätten i ett färskt fall mellan ryska staten och strejkande lokförare. Det här målet och ett par viktiga arbetsrättsliga fall från EU-domstolen togs upp på ett seminarium som Institutet för social civilrätt arrangerade på Stockholms universitet på måndagen.

Nyheter

Transport: Våra skyddsombud företräder alla i hamnen

- Vi företräder alla kollektivanställda hamnarbetare. Det säger Martin Miljeteig på Transportarbetareförbundet, som nu kommenterar arbetsmiljöexpertens syn på vilket skyddsombud som bäst företräder en medlem.

Nyheter

”Arbetsgivaren vill tömma vår konfliktkassa”

Enligt Hamnarbetarförbundet överstiger Sveriges Hamnars lockouter punktstrejkerna med drygt 1000 timmar. – Vår bedömning är att arbetsgivarorganisationen vill skada våra medlemmar ekonomiskt genom kraftiga löneavdrag för att tömma förbundets konfliktkassa, säger förbundsstyrelseledamot Erik Helgeson.