Nyheter

Nyheter

”12 timmars arbetsdag är en välsignelse”

Anställda gör uppror mot de långa arbetstiderna på kinesiska teknikföretag. Men Alibabas grundare Jack Ma försvarar företagets så kallade 996-policy - som innebär arbetsveckor på över 60 timmar.

Nyheter

Svenska modellen fick gehör i EU till slut

LO, PTK och Svenskt Näringsliv håller i sitt nya EU-råd gemensamt koll på förslag som kan tänkas gå emot vår arbetsmarknadsmodell, förklarar rådets första ordförande Peter Jeppsson.

Nyheter

Seko om fallskärmen: Galet mycket pengar

Postnords koncernchef Håkan Ericsson lämnade i dag sitt uppdrag. Styrelsen anser att det behövs nytt ledarskap. Håkan Ericsson får 14 miljoner kronor i fallskärm.

Nyheter

Företagshälsans psykologer: Vi pressas till beställningsjobb

Psykologer inom företagshälsovården larmar om att de uppmanas göra utredningar med en tydlig, tveksam agenda. Detta för att bevisa att anställda är olämpliga, för att det ska kunna stödja uppsägningar eller andra repressalier, skriver DN.

Nyheter

Vice vd:n lämnar Svenskt Näringsliv

Lars Göran Johansson, Svenskt Näringslivs vice vd, med ansvar för kommunikation och opinionsbildning har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag.

Nyheter

”Lagar som inte används är destruktiva”

Som ett led i att kampen mot diskriminering måste öka i tempo, finns nu på OFR:s hemsida två fackliga handböcker: – Det är två första-hjälpen-böcker, säger författaren Lena Svenaeus.