Nyheter

Nyheter

Vattenkanoner mot demonstrerande brandmän

Polisen använde tårgas och vattenkanoner mot tusentals demonstrerande brandmän i centrala Paris. Tisdagens protest mot brist på resurser och offentligt erkännande inleddes lugnt innan den övergick i handgemäng när polisen försökte öppna en barrikaderad gata.

Nyheter

Han ska leda Elektrikerna

Urban Pettersson blir Elektrikernas nya förbundsordförande. Han efterträder Jonas Wallin som under uppmärksammade former lämnade posten.

Nyheter

Olaglig arbetskraft hos fiskeföretag

Över hälften av den kontrollerade personalen hos fiskeriföretag i Norrbotten saknade tillstånd att arbeta i Sverige. Det visar polisens granskning av verksamheten, mitt i pågående löjfiske.

Nyheter

Arbetsmiljöverket samordnar kontroller mot regelbrott

Satsning. Över 2 000 arbets­platser har hittills kontrollerats för att få bukt med fusk och brottslighet i arbets­livet. Nu satsar regeringen ytterligare 5 miljoner per år på arbetet mot osund konkurrens.

Nyheter

Polis glömde pistol på toa – får löneavdrag

En polis glömde sitt tjänstevapen på en toalett på Friends Arena mitt under en match mellan AIK och Malmö med över 19 000 åskådare i juni. Nu har polisens personalansvarsnämnd beslutat att polisen får löneavdrag som disciplinpåföljd, rapporterar flera medier.

Nyheter

Fartygsinspektörer dömda för mutbrott

Två inspektörer på Transportstyrelsen och en befälhavare på Viking Cinderella döms till dagsböter för mutbrott i samband med en inspektion av fartyget.

Nyheter

Facket: Polisers anhöriga kartläggs

Nästan var tionde polis har upplevt att anhöriga utsätts för hot, våld eller trakasserier, enligt en ny undersökning som Ekot tagit del av.