Nyheter

Nyheter

”Fruktansvärt att KS inte reagerat tidigare”

– Det känns fruktansvärt att ledningen valde att inte agera mot antisemitism under lång tid, men att den vaknar nu när det uppmärksammas i svenska och utländska medier.Det säger en av de läkare på Karolinska sjukhuset som upplevt sig utsatt för antisemitism under flera år.

Nyheter

Jobbkepsen har koll på din sinnesstämning

En keps som mäter din hjärnaktivitet på jobbet och larmar chefen när sensorerna visar att du är nervös, arg eller nedstämd. Det är verklighet för de anställda på ett kinesiskt elektronikföretag. Övervakning på jobbet ökar snabbt, även i Sverige.

Nyheter

Ökade krav kan tvinga kvar äldre i arbete

Sedan 1990-talet har allt fler äldre valt att stanna kvar i arbetslivet. I gruppen män  60-64 år har arbetskraftsdeltagandet ökat från 55 till 75 procent av befolkningen. Ökade krav för att få sjukersättning och förtidspension kan, enligt en ny rapport, vara en möjlig förklaring.

Nyheter

Han är Årets ledare 2018

- Har man kolleger som man verkligen litar på och känner att vi drar mot samma håll, blir allting lättare att hantera. Det säger Årets ledare 2018, Volvos vd Martin Lundstedt.

Nyheter

”NKS måste rannsaka sig”

– Om det vore upp till mig hoppas jag att alla tre läkarna har en framtid på Karolinska Sjukhuset och att de snabbt kan börja jobba, säger Abraham Cooper från Simon Wiesenthal Center efter mötet med sjukhusledningen.