Nyheter

Nyheter

Rekordlåga löner men ingen vågar vittna i AD

42 kronor och 75 öre. Det fick de lägst betalda i timlön på det lettiska byggföretaget. Men ingen av dem vågar vittna och Byggnads vill inte pressa dem inför huvudförhandlingen.

Nyheter

Bristande förtroende för svenska chefers kompetens

- Det finns ett bristande förtroende för höga chefers kompetens i Sverige. Särskilt lågt förtroende finns för chefens förmåga inom strategiskt viktiga områden som att driva förändringar och att leda och driva projekt. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av SSE Executive Education vid Handelshögskolan i Stockholm.

Nyheter

Bankchef flyttas efter trakasserier

En av Handelsbankens högsta chefer Per Elcar får nu andra arbetsuppgifter och lämnar koncernens ledningsgrupp efter avslöjanden om sexuella trakasserier.

Nyheter

Rädsla och stress präglar visstidsanställning

En av fyra tidsbegränsat anställda är rädda för uppsägning. Det visar Arbetsmiljöverkets nya undersökning som för första gången har ställt frågor som rör visstidsanställda.

Nyheter

TCO:s chefsekonom säger upp sig i protest

TCO stödjer Socialdemokraternas förslag till regeringsbildning och bryter därmed mot sina stadgar. Det anser förbundets chefsekonom Mikael Sandström, som inte längre vill vara kvar på TCO.