Nyheter

Nyheter

Elisabeth Brandt Ygeman blir ny kanslichef på LO

KARRIÄR. Elisabeth Brandt Ygeman börjar som ny kanslichef på LO, vilket LO:s styrelse beslutade på tisdagen. Elisabeth Brandt Ygeman är idag förste vice ordförande för Handelsanställdas förbund.

Nyheter

Journalistförbundet säger ja till huvudavtalet

Journalistförbundets styrelse beslutade enhälligt på fredagen att förklara sig redo att anta huvudavtalet om trygghet, omställning och anställningsskydd (centraorganisationernas avtal i samband med att nya Las börjar gälla).  

Nyheter

"Arbetsrättens värstingar borta från marknaden"

KOMMENTAR. Byrån Arbetsrättsexeperten imploderaterade efter att den som sin föregångare Rive fått dålig publicitet. En dom mot ägarna av byrån visar på en extrem ohälsosam företagskultur.

Nyheter

Medlare utsedda i SAS-konflikten

Medlingsinstitutet har utsett Jan Sjölin, Claes Stråth och Cecilia Fahlberg Pihlgren att medla i tvisten om ett nytt kollektivavtal mellan Svensk Pilotförening å ena sidan och SAS och Svenska Flygbranschen å den andra.

Nyheter

Heltid som norm – annars är du onormal

KRÖNIKA. Det finns risk att heltid som norm kan ställa till det. Många personer som vill arbeta annorlunda framstår som minst sagt onormala, skriver Lag & Avtals krönikör Georg Frick.