Nyheter

Nyheter

Första gången en generaldirektör avskedas

Statens ansvarsnämnd beslutar att Maria Ågren, tidigare generaldirektör vid Transportstyrelsen, avskedas från sin anställning i regeringskansliet. Det är ett unikt beslut i svensk förvaltningshistoria.

Nyheter

”Det stod Byggnads på min musmatta”

ANSTÄLLNINGSINTERVJUN. Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister (M) är ny vd för Sveriges Byggindustrier. – Jag kände att det var rätt tajming.

Nyheter

10 tecken på att du vill vara alla till lags

Låtsas du hålla med om andras åsikter, ber ofta om ursäkt – och känner skräck när någon blir arg? Att tvångsmässigt vilja vara alla till lags är dåligt för karriären. Här listar experten tecknen som avslöjar att du har ett problem.

Nyheter

Övervakad och sparkad får rätt i Europadomstolen

En rumänsk anställd fick sparken för att han hade privatsurfat på arbetstid. Men nu slår Europadomstolen för mänskliga rättigheter fast att arbetsgivaren inte hade rätt att övervaka sina anställda utan förvarning.

Nyheter

Så blir du en resurs på alla möten

Få vågar erkänna när de inte förstår. Brukar du sitta och låtsas att du hänger med i mötets alla detaljer? Genom att göra tvärt om kan du bli den viktigaste personen i rummet.

Nyheter

”På den här sidan är man närmare människorna”

ANSTÄLLNINGSINTERVJUN. Maria Liljedahl är förbundsjurist på FTF – facket för försäkring och finans. Nu blir hon även förhandlingschef.– Vi är en liten organisation så man får göra väldigt många olika saker. Det tycker jag är kul.