Nyheter

Nyheter

Slöjförbud i skolan stoppas av domstol

Två skånska kommuner måste upphäva sina beslut om att införa förbud mot huvudduk i skolan. Förvaltningsrätten slår fast att sådana förbud strider mot grundlagens bestämmelse om religionsfrihet och mot Europakonventionen.

Nyheter

Fack anklagas för att ha diskriminerat läkare

En läkare diskriminerades av Sveriges läkarförbund efter att ha berättat om antisemitiska trakasserier på Karolinska sjukhuset. Det konstaterar Diskrimineringsombudsmannen (DO) i ett nytt beslut.

Nyheter

DO-beslut om slöjförbud avfärdas

Det så kallade slöjförbudet i Skurups kommun är inte förenligt med diskrimineringslagen, anser Diskrimineringsombudsmannen. Men det ändrar ingenting, enligt kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

”Corona bidrar till mental ohälsa”

PROFILEN. Han är chefernas röst i Europa. De senaste åren har Martin Jefflén arbetat intensivt för att göra det lättare att larma om missförhållanden på europeiska arbetsplatser

Nyheter

Så mycket får företagen i omställningsstöd

CORONAKRISEN. Nästan 6 000 företag har fått i snitt 47 000 kronor. Det visar Skatteverkets granskning i halvtid av de omställningsstöd som betalats ut för perioden maj till juli.

Nyheter

Deltidsjobb efter 65 ger mer i pension

Arbete efter 65 kan kännas tufft för många, men även deltidsarbete ger positiv effekt på pensionen. Ett högre jobbskatteavdrag ger mer kvar i plånboken av arbetsinkomsten och på sikt en högre total pension.

Nyheter

Hovrätten oenig över dom om sex meters fall

UR ARBETARSKYDD. Byggnadsarbetaren visste när skyddsutrustning skulle användas men frågade inte efter den. Det menar hovrätten och friar byggbolaget från ansvar. Två nämndemän påpekar att det var byggarbetarens första dag på jobbet och vill att bolaget ska böta.