Nyheter

Nyheter

Lyckat resultat av tyska minimilöner

Farhågorna kom på skam. Det blev ingen minskad sysselsättning när det blev dyrare att anställa, visar en studie av införandet av minimilöner i Tyskland 2015.

Nyheter

Politiker om slöjförbud: Vi är enade

Slöjförbudet i Skurup står och trampar i väntan på en kommunal integrationsplan som ännu inte är färdig. Dessutom har politikernas beslut nu överklagats till förvaltningsrätten.

Nyheter

Rektor i Skurup utsatt för hot och hat

– Det här är fel. Om jag skulle införa ett slöjförbud skulle jag få Skolinspektionen på mig och bli av med jobbet, säger rektor Mattias Liedholm på Prästamosseskolan i Skurup.

Nyheter

Jokkmokk diskriminerade samisk kvinna

Jokkmokks kommun får betala 15 000 kronor i skadestånd till en kvinnlig anställd som diskriminerats på grund av sitt samiska påbrå vid en anställning, skriver Kommunalarbetaren.

Nyheter

Studie: Så dåligt mår din chef

Långtidssjukskrivningarna för psykisk ohälsa har ökat dramatiskt: – En chef ska ständigt vara tillgänglig och sedan sitter de och skyfflar mejl på kvällstid.

Nyheter

Skatteverket ska stoppa fusk i städbranschen

Städ-, bygg-, och transportbranschen. Där kommer Skatteverket att lägga extra fokus under året för att komma åt eventuellt fusk och arbetsmarknadsbrottslighet, skriver SVT Nyheter.