Nyheter

Nyheter

Har polisen har råd att utestänga alla med adhd-diagnos?

”I Sverige är personer med adhd inte välkomna som poliser. Det är inte värdigt ett land som ska stå för antidiskriminering och utvecklad kunskap om adhd. Förlegade synsätt gör att polisen idag går miste om bra poliser, och bidrar till det stigma som finns kring personer med neuropsykiatriska diagnoser”, skriver tre debattörer i svd.se.

Nyheter

”Heltid kan aldrig vara norm i besöksnäringen”

ANSTÄLLNINGSINTERVJUN. Jonas Siljhammar är ny vd på Visita. Han blev källarmästare som 21-åring och brinner för arbetsgivarfrågor. – Vi är den snabbast växande basnäringen och en viktig jobb- och integrationsmotor.

Nyheter

”Överväldigande gensvar från parterna”

#METOO. – Ett överväldigande gensvar med en oerhörd seriositet från parterna. Det är alldeles uppenbart att #metoo har varit en väckarklocka, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, efter mötet med arbetsmarknadens parter.

Nyheter

Tafsande chef får höjda böter

Hovrätten höjer straffet för en chef inom Malmö stad som tafsade en praktikant på låret. Rättens ordförande ville dock fria mannen, rapporterar Sydsvenskan.

Nyheter

Hyllade chefen: Så ska du lyfta dina anställda

David C. Novak är en USA:s mest hyllade chefer. I en intervju med Forbes avslöjar han att det finns en specifik typ som alla bör undvika att ha på företaget. Varningen är dock inte lika cynisk som den låter.