Nyheter

Nyheter

Svensk oro för minimilöner i EU

Ingen fara för den svenska modellen, bedyrar EU-kommissionen. Ändå är den svenska oron stor när planerna för en obligatorisk minimilön nu börjar ta form.

Nyheter

Försvaret medger: Missade larm om falsk officer

Nu tvärvänder försvaret om ett larm från Kustbevakningen att en officer som fått chefsjobb på falska meriter: "Det här är allvarligt", kommenterar överbefälhavare Micael Bydén.

Nyheter

Svåra förhandlingar väntar om brexit

Storbritannien vill inte förlänga övergångsperioden för skilsmässan med EU över nyårsafton 2020. – Vi kommer att insistera på gemensamma spelregler, sade Barnier och nämnde att det inte går att acceptera ojust konkurrens eller dumpning av villkor som rör statsstöd till företag, arbetsmarknad, miljö eller skatter, säger EU:s chefsförhandlare Michel Barnier.

Nyheter

Personlig assistent tog emot mångmiljonmuta

Fyra personliga assistenter döms av Blekinge tingsrätt för att ha tagit emot mutor. En av dem fick kontanter och fastigheter värda sammanlagt 11,6 miljoner kronor av mamman till den person hon var assistent åt, rapporterar lokala medier.

Nyheter

Unionen fortsätter växa

Största fackförbundet Unionen växer ytterligare. Enligt den egna årsstatistiken fick tjänstemannaförbundet 15 000 fler yrkesverksamma medlemmar under 2019.

Nyheter

Nya demonstrationer mot fransk pensionsreform

Demonstranter mot den franska regeringens pensionsreform samlades åter på lördagen för massiva protester. Demonstrationerna markerade också ett stöd för den transportstrejk som pågått i en månad och som därmed blivit den längsta transportstrejken i modern fransk historia.