Nyheter

Nyheter

Ryanairs piloter i fyra länder strejkar

Personalen på irländska lågprisbolaget Ryanair fortsätter strejka för kollektivavtal, bättre villkor och löner. I morgon, fredag, är det piloterna i Sverige, Irland, Belgien och Tyskland som lägger ner arbetet.

Nyheter

Lag om entreprenörers ansvar skjuts upp

- Vi lyckades med vårt påverkansarbete. Nu får vi mer tid till att informera medlemmarna så att de hinner anpassa sig till de nya förutsättningarna, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

Nyheter

”AD borde ha stoppat hamnkonflikten”

En nervös företagare som slår sig ned i ett av Advokat­firman Cederquists sammanträdesrum kan vila ögonen på en modern och djupsinnig målning. Mitt emot sitter advokaten, delägaren och konstälskaren Jens Tillqvist som med stor sannolikhet kommer att hitta ett sätt att förlikas.

Nyheter

Forskare utreder framtidens arbetsliv

Hur påverkas den nordiska arbetsrätten av digitalisering, atypiska anställningsformer och plattformsbaserade företag? Det utreds nu i ett samnordiskt projekt.

Nyheter

En passiv chef är sämre än en dålig

Ledarskap. Den sämsta ledaren är den som inte gör något alls. Det anser Maria Fors Brandebo, en av forskarna på Försvarshögskolan som studerat effekterna av destruktivt ledarskap.

Nyheter

DO stämmer för repressalier mot gravid kvinna

Diskrimineringsombudsmannen kräver 40 000 kronor i skadestånd i AD för en gravid kvinnas räkning. Arbetsgivaren anklagas för att ha kränkt kvinnan sedan hon gjort en anmälan om diskriminering.