Nyheter

Nyheter

Löfven pressad i debatten om minimilöner

Statsministern svarade under partiledardebatten på frågor om EU-kommissionens förslag på lagstiftning om minimilöner: – Det ska inte ske på bekostnad av den svenska modellen.

Nyheter

Våldtäktsdömd läkarstudent får studera vidare

En läkarstudent som i somras dömdes till två års fängelse för våldtäkt av en annan läkarstuderande får fortsätta sina studier vid Lunds universitet, enligt en dom från förvaltningsrätten i Stockholm.

Nyheter

Parterna på hugget mot EU:s minimilöner

EU-kommissionen vill lagstifta om minimilöner. EU-rådet mobiliserar nu för att hindra frågan från att landa i ett direktiv. – Det är helt avgörande för oss, säger Claes-Mikael Ståhl, på LO.

Nyheter

Bussolyckan i Sveg prövas i hovrätten

Chauffören friades från anklagelserna i tingsrätten. Men åklagaren vill nu få prövat om han agerat oaktsamt. Tre ungdomar omkom och många skadades.

Nyheter

Förre Metall-basen: Därför tappar LO i relevans

Fackens guldålder är förbi. Den nya LO-chefen har många frågor att brottas med – att bromsa medlemstappet och återta platsen i fikarummen. – Sverigedemokraterna är på väg att ta över kaffehörnorna på jobbet, säger den tidigare inflytelserika Metallbasen Göran Johnsson.

Nyheter

Kommun vill kräva handhälsning för jobb

Den som vill ha anställning inom Trelleborgs kommun måste gå med på att skaka hand. Så lyder det krav kommunen vill införa – trots att det strider mot grundlagen, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Nyheter

Vice ordförande lämnar LO i vår

Berit Müllerström, LO:s andre vice ordförande, avgår i samband med LO-kongressen i juni. Det uppger hon för Kommunalarbetaren.

Nyheter

”Ny ordförande måste samla LO”

– Nu behöver vi en ordförande som lyckas samla oss alla 14 förbund. Jag skulle inte ha något emot att det blev någon från Kommunal, säger Tobias Baudin, till Kommunalarbetaren.