Almega överklagar i Facebookfall

2011-08-09 10:11 Elisabet Örnerborg  
Facebook och andra sociala medier kan leda till nya jobb och företag, visar en ny rapport. Foto: Scanpix

Nu kan Arbetsdomstolen komma att avgöra om rektorn kunde lägga ut sexbilder på Facebook och behålla jobbet. Almega överklagar tingsrättens friande dom.

Tingsrättens dom är felaktig, anser Almega som organiserar den gymnasieskola där rektorn är anställd.

Att han presenterat sig som rektor för den aktuella skolan på den öppna Facebook-sidan och visat upp medlemskap i grupper som Multiple orgasms, Oskuldgruppen och Vi som är sexgalna.

Att han också visat anstötliga bilder på sig själv, en där han bär en tröja som propagerar för analsex och en där han sitter med särade ben så att kalsongerna döljs endast av den servett han placerat över sitt könsorgan.

Det menar Almega i ett pressmeddelande är oförenligt med hans roll som främsta företrädare och lärare för en skola med elever i tonåren.

På sin Facebook-sida med detta innehåll hade rektorn haft kontakt med många av skolans elever. Därför hade skolan rätt att säga upp rektorn, anser Almega.

Överklagandet kom in till Arbetsdomstolen i slutet av juli. Rektorns företrädare advokat Toivo Öhman meddelar att han ännu inte fått ta del av överklagandet.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer