Ann Öberg ny vd för Almega

2021-10-28 11:49 Mattias Croneborg  
Ann Öberg, tillträdande vd på Almega

KARRIÄR. Styrelsen för arbetsgivarorganisationen Almega har utsett Ann Öberg till ny vd.

Ann Öberg tillträder som ny vd för Almega i början av december. Hon ersätter Thomas Erséus som blir ny vd på AMF Fastigheter.

Ann Öberg kommer närmast från Klarna. Hon är doktor i nationalekonomi. Hon har jobbat som chefsekonom på Handelsbanken och i olika befattningar på flera myndigheter samt på Svenskt Näringsliv.

– Ann har en gedigen och unik erfarenhet av många olika roller från privata näringslivet, akademin och det politiska systemet. Det tillsammans med hennes bakgrund som chefsekonom på Svenskt Näringsliv och erfarenhet av den svenska arbetsmarknadsmodellen gör henne särskilt lämplig att leda Almegas verksamhet in i framtiden, kommenterar Marcus Kristiansson, styrelseordförande Almega AB.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

 

Enligt organisationen blir Ann Öbergs uppdrag är att fortsätta leda Almega i den förändringsresa som pågår, och den omställning arbetslivet står inför.

– Det handlar om att ta vid och bygga vidare på det förändringsarbete som Almega genomfört de senaste åren. Att fortsätta utveckla Almega med målet att ständigt vara Sveriges främsta och ledande arbetsgivarorganisation. Att Almega ska uppfattas som en konstruktiv part och som leder arbetet med att forma framtidens arbetsliv, säger Marcus Kristiansson

– Jag är hedrad och förstås glad över förtroendet att leda Sveriges främsta arbetsgivarorganisation. Almega utgör en viktig del av samhället i kraft av våra över 11 000 medlemsföretag som alla finns inom den växande tjänstesektorn. I en tid då arbetslivet är inne i en stor förändring och där utvecklingen går i allt snabbare takt, att då få vara med och leda oss in i framtiden är något som jag ser fram emot, säger Ann Öberg.

 

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna