Beslut borde fattas snabbare - och längre ner i organisationen

2009-03-19 09:37 Charlotta Lundström  

Hon tycker att beslutskrampen är total i Sverige. - Att inte ta beslut är en jävla sjukdom, det är det värsta en organisation kan göra. Liselotte Jansson, VD för SAS Institute, gick hårt fram på seminariet Personaldagen 2009 som hölls i Stockholm igår, onsdag.

SAS Institute har två gånger utsetts till Årets arbetsplats och Liselotte Jansson var inbjuden av Talentum HR och Sveriges HR förening för att tala om hur man kan effektivisera samarbetet mellan företagens HR-avdelningar och VD:ar.
- I stället för att sitta och gagga i en ledningsgrupp: låt de som berörs av ett beslut, till exempel en rekrytering, ta det beslutet. Och ta snabba beslut, tipsade hon.
Liselotte Jansson är inte rädd för att riva upp gamla strukturer och tänka nytt. Till exempel har SAS Institute inte längre någon ledningsgrupp. I stället jobbar man med chefsforum med delegerat ansvar och beslutsfattande närmare medarbetarna. Hon tycker att det även behövs en rejäl omdaning i landets banker, apropå dagens misstroendedebatter och kriser.
- Många bolag, och bankerna i synnerhet, bör införa en fast lön plus en rörlig del som är helt kopplad till prestation. Det skulle vara bra både för högsta ledningen och för dem som jobbar ute på kontoren. Det behövs ett nytt, fräscht tänk inom bankväsendet. De är konservativa, och borde till exempel ta in folk från IT-branschen. En stor del av det bankerna sysslar med idag är ju IT.
När det gäller rekrytering anser Liselotte Jansson att det allra viktigaste är att rekrytera personer med rätt attityd. Om det kommer in en duktig person med fel attityd på företaget är det svårt att ändra. Däremot går det alltid att vidareutbilda anställda. I övrigt är hon ingen förespråkare av managementböcker - hon läser inte en enda, påstår hon. I stället utgår hon från en enkel regel: alla vill bli sedda.
- Så primitiva är vi. Människor vill bli synliggjorda. Är det något ni ska ta med er från det här föredraget så är det just det, sade hon.

Charlotta Lundström

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer