Nyheter

Charlotta Helge blir ny samhällspolitisk chef på TCO

Charlotta Helge Foto: Eero Hannukainen/TT

KARRIÄR. TCO har anställt Charlotta Helge som samhällspolitisk chef. Hon arbetar idag som kommunikationschef för Centerpartiet.

Publicerad

Charlotta Helge har en bakgrund som politiskt sakkunnig i Regeringskansliet och som tillförordnad chef i partiledarstaben för Centerpartiet. Charlotta tillträder den nya tjänsten den 1 mars 2023.

– TCO är en stark och viktig röst i samhällsdebatten, det är en rörelse som jag är mycket glad och stolt över att bli en del av. Villkoren på arbetsmarknaden, rätten till utbildning och trygghetssystemens utformning påverkar människor direkt i deras vardag. Här vill jag vara med och göra skillnad och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från politik och påverkansarbete på högsta nivå. Tillsammans med medlemsförbund, styrelse och medarbetare ser jag fram emot att flytta fram TCO:s positioner ytterligare, kommenterar Charlotta Helge i ett pressmeddelande.

Den samhällspolitiska chefen har en viktig roll i såväl policyutvecklingsarbetet som i att företräda organisationen i olika sammanhang. Organisatoriskt ingår den samhällspolitiska chefen i TCO:s stab.

– Jag är väldigt glad att vi nu kan stärka vårt påverkansarbete med Charlottas stora kompetens och erfarenhet av policyutveckling, påverkan och kommunikation i en utmärkt kombination. Det blir en resurs som tillsammans med resten av TCO:s kompetenta kansliorganisation ytterligare vässar det fackliga inflytandet för TCO:s tolv medlemsförbund och deras 1,2 miljoner medlemmar, kommenterar Mikael Sjöberg, kanslichef på TCO.