Nyheter

Ebba Fredin blir presschef på Industriarbetsgivarna

Ebba Fredin ny presschef på Industriarbetsgivarna Foto: Pressbild

KARRIÄR. Industriarbetsgivarna har anställt Ebba Fredin som presschef. Tjänsten är nyinrättad och Ebba Fredin börjar på Industriarbetsgivarna i juni 2022.

Publicerad

Ebba Fredin kommer närmast från en tjänst som kommunikationsstrateg på branschorganisationen Drivkraft Sverige. Innan dess var hon pressansvarig på arbetsgivar- och branschorganisationen Transportföretagen.

– Ebba Fredin kommer att få en nyckelroll i att lyfta industrins förutsättningar i media och jag är glad att välkomna henne till Industriarbetsgivarna. Vårt fokus i all vår kommunikation är basindustrins särskilda förutsättningar. Våra medlemsföretag verkar på en global marknad, de är exportberoende, råvarubaserade och går tjugofyra sju, kommenterar Marina Lähteenmaa, kommunikationschef på Industriarbetsgivarna, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att börja på Industriarbetsgivarna, stärka medierelationerna och lyfta medlemsföretagens särskilda villkor. Industriarbetsgivarnas medlemsföretag är de som leder den gröna omställningen i Sverige och behöver gynnsamma och stabila förutsättningar. Vår roll är att berätta om detta, inte minst i media, säger Ebba Fredin.