Fler kvinnor efterfrågas i nya LO-ledningen

2012-05-15 12:55 Lena Gunnars  

Nu höjs rösterna för en mer jämställd LO-ledning. Efter att Karl-Petter "Kålle" Thorwaldsson föreslagits som ny ordförande vill nu många även se en kvinna i ledningen.

En enig valberedning föreslog i fredags Karl-Petter Thorwaldsson till ordförande för LO och Tobias Baudin till vice. Men enligt Aftonbladet växer nu kritiken mot att kvinnonamnen lyser med sin frånvaro.

"Folk är upprörda och tycker att man borde ha kunnat hitta en mer jämställd lösning. Det finns massor av kompetenta kvinnor i våra förbund och det känns märkligt att det inte syns" säger en LO-källa till tidningen.

Ingela Edlund, förbundssekreterare på Seko, ska enligt uppgift vara tänkbar som andre vice ordförande för LO.

"Jag har ju ställt upp på att bli nominerad. Det är klart att jag också är intresserad av att ingå i en helhetslösning", säger hon till Aftonbladet, som erfar att valberedningen funderar på att utöka toppskiktet från tre till fyra personer och att återinföra posten som andre vice ordförande. Men om det ska bli verklighet krävs det att ombuden på LO-kongressen stödjer det.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer