Försvaret köper ut anställd efter närmanden

2020-02-14 10:38 TT  
Mannen ska även ha undanhållit betydande information om sin bakgrund under utredningen av hans säkerhetsklassning. Foto: Janerik Henriksson/TT

Försvarsmakten köper ut en säkerhetsklassad anställd sedan han gjort flera oönskade närmanden mot en kvinnlig bartender under en konferens, skriver GT.

Mannen fortsatte sina närmanden, trots att kvinnan förklarade att hon inte var intresserad. Till slut blev hon så rädd att hon låste in sig i köket.

– Det var ju utifrån vad som hände på konferensen som var upprinnelsen till den här historien. Det var inledningsvis allvarligt nog. Man upptäckte en attityd som man såg som främmande för Försvarsmakten, säger Försvarsmaktens jurist Gunnar Adler till tidningen.

Läs mer: Falsk officer jobbade länge i Försvarsmakten

Mannen ska även ha undanhållit betydande information om sin bakgrund under utredningen av hans säkerhetsklass i samband med anställningen, bland annat att han är dömd för narkotikabrott.

Försvarsmakten kan inte svara på varför domen inte upptäckts.

– Vi förutsätter att de som kommer till oss och söker arbete är sanningsenliga, säger Adler till tidningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer