Fysioterapeuterna bryter med Vårdförbundet

2018-12-12 11:03 Lena Gunnars  
Stefans Jutterdal, ordförande för Fysioterapeuterna. Foto: Eva Dalin

Nu bryter sig även Fysioterapeuterna ur Vårdförbundet, skriver tidningen Fysioterapi. Anledning: Fysioterapeuterna tror sig kunna uppnå bättre resultat inom karriär- och kompetensfrågorna  med andra samarbetspartners.

Fysioterapeuternas medlemmar finns inom kommuner, landsting och regioner och olika företag. I går fattade förbundsstyrelsen beslut om att avsluta samarbetet kring avtalen med Vårdförbundet.

”Tanken när vi tecknade avtalet var att två förbund som jämbördiga parter skulle bli starkare tillsammans, och att vi skulle stärka samarbetet med patient- och professionsfrågorna. Det har fungerat bra, men de senaste två åren har vi funderat på om inte Fysioterapeuterna skulle kunna uppnå ännu bättre resultat inom bland annat karriär- och kompetensfrågorna genom att hitta andra samarbetspartners” säger Stefan Jutterdal, förbundsordförande, till tidningen Fysioterapi.

Läs mer: Barnmorskeförbundet bildar egen fackförening

Förbundsstyrelsen har även begärt utträde ur OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd.

Nu ska förbundet ansöka om att få bli medlem i Akademikeralliansen istället, skriver tidningen.

Nyligen tog Barnmorskeförbundets kongress också beslut om att gå ur Vårdförbundet.  

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer