Guldklockan: Jens Jansson på Jusek

2017-06-29 00:00 Calle von Scheele  

Han har jobbat som ombudsman på privata förhandlingsavdelningen, Jusek.

Hur kom det sig att du hamnade på Jusek för 20 år sedan?

– Efter juriststudier i Uppsala satt jag ting i två år. Därefter blev jag förtroendevald för notarierna. Efter något år började jag som ombudsman på Jusek och har aldrig lämnat förbundet.

Vad har varit stimulerande i jobbet?

– Det är stimulerande att arbeta med människor, relationer och förhandlingar. Jag tycker om skärningslinjen mellan juridik och ekonomi där arbetsrätten ligger. Som förhandlare försöker man hitta lösningar som är bra för våra medlemmar men som också ligger inom före­tagens ekonomiska ramar. Sedan är det trevligt att Jusek alltid har försökt ligga i framkant i viktiga arbetsmarknadsfrågor. Vi var först på banan med individuell och differentierad lön. Nu jobbar vi för att underlätta invandrade akademikers inträdde i arbetslivet.

Vilken är den viktigaste fackliga uppgiften just nu?

– Med globaliseringen och digitaliseringen går vi igenom stora värderingsförändringar i samhället. Parterna måste lyckas fånga upp dessa signaler och trender på ett bra sätt. Det är en stor ut­maning.

Efterlysning - Guldklockan

Har du jobbat mer än 20 år på samma arbetsplats som till exempel ombudsman, chef, arbetsrättjurist eller inom en myndighet? Eller har du en trotjänare till kollega som förtjänar att uppmärksammas med en intervju? Mejla redaktionen: redaktionen@lag-avtal.se

Calle von Scheele

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer