Här är medlarna i konflikten om Svenska kyrkan

2022-04-11 12:11 Mattias Croneborg  

KONFLIKT. Medlingsinstitutet har utsett Robert Schön, Ronny Wenngren och Anders Norberg att medla i arbetstvisten mellan Svenska Kommunalarbetareförbundet och Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation i förhandlingar om nytt kollektivavtal.

Bakgrunden är att Kommunal har varslat om stridsåtgärder. Det första gäller i form av blockad mot övertids- och mertidsarbete samt mot nyanställning och inhyrning på avtalsområdet och gäller från och med den 22 april.

Läs mer: Kommunal varslar om strejk i Svenska kyrkan

I andra hand har förbundet varslat om strejk vid utvalda arbetsplatser från och med den 27 april om ingen överenskommelse nås innan dess.

Robert Schön har tidigare varit bland annat vice vd för Industriarbetsgivarna. Ronny Wenngren har tidigare varit bland annat förhandlingschef för Svenska Elektrikerförbundet. Anders Norberg har tidigare varit bland annat vice vd för Transportföretagen och förhandlingschef för Biltrafikens arbetsgivareförbund.

Medlingsinstitutet har som uppgift att medla i arbetsmarknadstvister i förbundsförhandlingar om kollektivavtal samt i lokala tvister då fackförbund kräver kollektivavtal med enskilda arbetsgivare. Medlarna är inte anställda vid Medlingsinstitutet utan agerar på uppdrag av myndigheten.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer