Hon blir ny förbundsdirektör på Medieföretagen

2022-03-28 16:54 Mattias Croneborg  

KARRIÄR. Maria Möller har utsetts till ny förbundsdirektör för Medieföretagen, Almega. Hon kommer från Teknikföretagen där hon är biträdande förhandlingschef.

Maria Möller tillträder den 1 september och efterträder Charlott Richardson som går i pension.

Innan Teknikföretagen jobbade Maria Möller som vice vd, förhandlingschef samt chefsjurist för arbetsgivar- och branschorganisationen Gröna arbetsgivare och Skogs- och Lantarbetsgivarförbundet.

– Jag är glad över att kunna välkomna Maria Möller till Medieföretagen och till Almega. Marias långa erfarenhet av arbetsrätt – både som chefsjurist och förhandlingschef – kommer att stärka inte bara Medieföretagen utan även Almega, säger Ann Öberg, vd på Almega.

Almega meddelar att Maria Möllers primära fokus blir att driva viktiga frågor för att stärka, samla och utveckla förbundet.

– Vi befinner oss i en föränderlig tid på många sätt och Medieföretagen är en mycket viktig del av samhället och den svenska arbetsmarknadsmodellen. Jag är hedrad, tackar för förtroendet och ser mycket fram emot att vara en del av framtidsresan för Medieföretagen och Almega, kommenterar Maria Möller.

– Maria, blir med sin gedigna erfarenhet inom arbetsrätt en central person för att driva och utveckla medieföretagens frågor i en bransch i snabb förändring, säger Bengt Ottosson, ordförande i Medieföretagen.

Han menar att branschens förändringar och de förändrade förutsättningarna inom arbetslivet förutsätter att Medieföretagen utvecklas som arbetsgivarorganisation.

Medieföretagen är en arbetsgivarorganisation som samlar 600 företag inom media, exempelvis dagstidningar och tidskrifter, bokförlag, radio och TV-företag, kommunikationsbyråer och filmbolag

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen