IF Metall öppnar garderobsdörren

2007-08-06 10:07 Elisabet Örnerborg  

I Prideparken lovade Stefan Löfven på fredagen att starta ett nätverk för IF Metalls homo- bi- och transsexuella. - Kärleken är viktig, sade förbundsordföranden och fick spontana applåder från publiken.

Sittplatserna i tältet tog snabbt slut, men tälttaket förlängdes utåt med blåa, röda och regnbågsfärgade paraplyer. Nu skulle ledningen för det mansdominerade förbundet IF Metall bryta tystnaden kring hbt-frågan i Prideparken dagen före paraden.

- Många vet inte hur man ska hantera frågan, menade förbundsordförande Stefan Löfven. Det måste vara OK att berätta om vem man lever ihop med oavsett kön.

De homo- bi- och transsexuella syns inte hörs inte och märks inte, påpekade Ingrid Hanke, avdelningsordförande för Norra Västerbotten. För dem kan bögskämt och snack om familjen bli en plåga i fikarummen. För att inte hbt-frågan ska fortsätta vara en icke-fråga är det viktigt att diskutera den, hävdade hon.

- Jag som mamma till en homosexuell son, ska kunna vara öppen med det på jobbet. När arbetskamraterna frågar om han inte träffat någon flickvän än, vill jag kunna säga nej men han har en pojkvän, utan att det blir tyst. Det är inte alltid jag orkar svara som det är.

Hans Karjalainen, som arbetar på Volvo Aero, berättade också om den knepiga tystnaden.

- Jag kom ut som bög 2004 i Dagens Arbete. Men jag fick ingen feedback från arbetsledningen. Det blev alldeles tyst.

Men han är glad att det ledde till kontakt med några arbetskamrater.

- Vi startade ett nätverk med ett 50-tal homosexuella och bisexuella med syftet att prata om hur det kändes. Nätverk är bra.

Stefan Löfven:

- Bra initiativ. Det ska vi försöka starta inom förbundet, få till ett nätverk inom IF Metall.

Hans Karjalainen:

- Ta då tillvara på de här personerna som vågar komma ut. Ta vara på oss.

Frågan måste finnas med både lokalt och i förbundsstyrelsen, resonerade Stefan Löfven.

- Vi ska också prat med arbetsgivarna om det vi gör nu på jämställdhetsområdet kan utökas till hbt-området.

Hur ska det gå till?

- Det ska inte vara så svårt. Nu när avtalrörelsen är avklarad har vi regelbundna möten med arbetsgivarna om lönekartläggning och annat. Där ska vi ta upp den här frågan. Det är viktigt att få bort det osynliga.

Att arbetsgivarna skulle ha något emot det kan han inte tänka sig.

- Allt sådant som förbättrar stämningen på arbetsplatsen, det tjänar också arbetsgivarna på.

IF Metall har haft tält i Prideparken tidigare, men det är första året som förbundet har en särskild grupp som arbetar med hbt-frågan. Jan Svärd på organisations- och utbildningsavdelningen är ansvarig för den gruppen. Det är dock inte något tryck från medlemmarna som gör att det här mansdominerade förbundet tagit det steget, utan snarare en insikt, förklarar Jan Svärd.

- Jag har arbetat 20 år inom förbundet och inte någon gång stött på frågan eller träffat någon som sagt sig vara homosexuell.

Det, menar han, visar på hur dold den är. Det är klart att det finns homo-, bi- och transsexuella även inom IF Metall. Ungefär i samma omfattning som i landet i övrigt.

Nästa dag skiner solen på Prideparaden som går genom Stockholms gator. Lärarförbundet, Akademikerförbundet SSR och Seko Tunnelbanan hade egna banderoller, men inte IF Metall - inte än. Kanske nästa år, då nätverket kommit i gång.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer