Jusek: Så mycket mindre tjänar kvinnor inom hr

2019-03-08 11:30 Elsa Frizell  

Lönegapet mellan manliga och kvinnliga personalvetare minskar men fortfarande tjänar kvinnor inom hr drygt 2300 kronor mindre än män i månaden. Det visar färsk statistik från fackförbundet Jusek.

Siffrorna bygger på lönestatistik från över 28 000 jurister, ekonomer, kommunikatörer, personalvetare, samhällsvetare och systemvetare som är medlemmar i Jusek. Löneskillnaden är rensad för effekter på lön som kan komma av erfarenhet, sektor, befattning, bransch, deltid och geografi. Siffrorna visar att löneskillnaderna skiljer sig åt i olika sektorer.

De är klart större i privat sektor jämfört med i offentlig. I privat sektor är gapet uppemot åtta procent, inom kommunerna är gapet bara två procent. De senaste tre åren har lönegapet varit i stort sett oförändrat i samtliga branscher förutom personalvetare. Där har gapet minskat med 1000 kronor sedan 2017.

Läs mer: Medlingsinstitutets: Därför minskar löneskillnaderna

– Vår statistik visar att det finns oförklarade löneskillnader för högutbildade kvinnor med en stark position på arbetsmarknaden. Skillnaderna mellan sektorerna kan bero på att lokal facklig närvaro saknas på många håll i privat sektor och att alla inte omfattas av kollektivavtal. Frånvaro av till exempel föräldralön kan göra att löneskillnaderna blir större, säger Maria Arrefelt, förhandlingschef privat sektor på Jusek.

Elsa Frizell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer