Lena Maier Söderberg blir vd för LO-TCO Rättsskydd

2022-04-08 13:08 Mattias Croneborg  
Lena Maier Söderberg blir chef för LO-TCO Rättsskydd Foto: Knut Capra Pedersen

KARRIÄR. Styrelsen för LO-TCO Rättsskydd AB har beslutat anställa Lena Maier Söderberg som VD och chefsjurist för bolaget.

Lena Maier Söderberg jobbar idag på Saco där hon är chefsjurist och arbetsrättspolitiskt ansvarig sedan drygt 18 år. Hon har en juris doktorsexamen från Stockholms universitet inom arbetsrätt och EU-rätt. Hon har också arbetat på arbetsmarknadsdepartementet.

Dan Holke blir kvar som tillförordnad vd fram till Lena Maier Söderberg tillträder. Dan Holke hoppade in i den rollen efter att Mattias Landgren i december förra året återvände till politiken som statssekreterare i S-regeringen hos bostads- och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson.

Mattias Landgren hade vd-rollen i drygt ett år. Dessförinnan hade Dan Holke lett bolaget i 25 års tid.

LO-TCO Rättsskydd AB ägs av LO och TCO och arbetar på uppdrag av många fackliga organisationer i Sverige. Bolagets huvudsakliga arbete består i att driva domstolsprocesser inom de arbetsrättsliga och socialförsäkringsrättsliga områdena. Bolaget har drygt 30 jurister anställda.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna