Nyheter

Linda Grape ny kanslichef på PTK

Linda grape Foto: Pressbild PTK

KARRIÄR. Linda Grape kommer närmast från ett arbete som stabschef på justitiedepartementet, där hon har lett och utvecklat arbetet i staben hos inrikes- och justitieministern.

Publicerad

– Vi är väldigt glada över att få anställa Linda Grape som kanslichef till PTK. I Linda får vi en kanslichef med kunskap, erfarenhet och stort intresse för arbetsmarknadsfrågor. Hon kommer att vara en viktig del i det samlade ledarskapet för PTK och för att i samverkan med de 25 medlemsförbunden fortsätta PTK:s utveckling som en central aktör på svensk arbetsmarknad, kommenterar PTK:s ordförande Martin Linder i ett pressmeddelande.

Linda Grape har erfarenhet från arbetsmarknadens parter och från Regeringskansliet. Innan hon var stabschef på justitiedepartementet hade hon olika roller inom Regeringskansliet, bland annat som statssekreterare med ansvar för frågor inom arbetsrätt, arbetsmiljö och arbetslöshetsförsäkring.

Hon har tidigare arbetat som utredare och policyutvecklare inom arbetsmarknadsfrågor på LO. Nu ser hon fram emot att återvända till partsvärlden.

– PTK:s roll är både stark och viktig. Det har visat sig genom den trygghetsöverenskommelse som sjösattes under hösten och som kommer att få stor betydelse för många av Sveriges arbetstagare. Det ska bli väldigt roligt att i rollen som kanslichef för PTK bli en kugge i det viktiga arbetet för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för privatanställda tjänstemän, kommenterar Linda Grape.

Linda Grape tillträder sin tjänst på PTK i början av januari.