Lönsam trend: Fördelen med frukost på jobbet

2015-09-25 09:00 Elisabeth Vene  
Katarina Widoff.

Before Work i stället för afterwork. En enkel frukost i stället för chips och alkohol. <br/>”Ett utmärkt sätt att få medarbetarna att lära känna varandra”, säger nätverksexperten Katarina Widoff.

Högstatusföretagen är snabba på att haka på trenden. De bjuder medarbetarna på frukost.

– Frukost är ett bra alternativ till afterwork. Man samlar personalen utan att behöva tänka på alkoholpolicyn, säger Katarina Widoff från kommunikationsföretaget Komfab.

– Det är också en chans för medarbetarna att träffa ledningen på ett otvunget vis, säger Katarina Widoff.

Det är lättfixat. Ingen restaurang behövs, det kan vara lite hur som helst med sittplatser och folk kan bre sina smörgåsar själva.

Vissa företag bjuder medarbetarna på frukost varje dag, andra varje måndag kombinerat med möte, som en kickoff på arbetsveckan.

– Personalen tycker ofta att det informeras för lite. Här får ledningen chansen att sprida information på ett direkt och lättsamt vis, säger Katarina Widoff.

Även externa frukostmöten har blivit ett vanligt sätt för företag att informera. De börjar ofta tidigt på morgonen och är avklarade när det är dags för tjänstemännen att infinna sig på kontoret.

– Jag upplever att det är en trend att vi vill träffas mer och att det finns ett stort utbud. Intranät, mejl, chatt, telefon – jättebra. Men det personliga mötet är oöverträffat. Det är då det händer, säger Katarina Widoff.

Gillar du den här artikeln? Gilla oss på Facebook

Katarinas bästa frukosttips

  • Mackor vill alla ha till frukost. Välj ett grovt bröd bakat på ekologiskt mjöl.
  • Ost, smör.
  • Paprika, avokado, zucchini eller gurka att lägga på mackan. Tomatskivor blir så slaskigt att hantera.
  • Superlyx är att servera frukt och bär. En osötad fruktsallad tillsammans med naturell yoghurt eller fil är en otroligt bra start.
  • Nötter är bra i stället för müsli, som ofta mest är kolhydrater. Men många är allergiska, så frön är en bra variant. Pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön och linfrön är nyttiga och du står dig länge på dem.
  • Kaffe!

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer