Polisen byter ut hr-chefen Kajsa Möller

2018-06-12 09:21 Tiina Demargne  
”Jag har haft förmånen att också vara med i genomförandekommittén, där det var mer av planering för hur vi skulle bli en myndighet. Det arbetet drevs projektlikt under två år. Sedan från 1 januari 2015 har fokus varit att omsätta det planerade i ett genomförande”, sa Kajsa Möller, i en intervju med Lag & Avtal 2017. Foto: Jörgen Appelgren

Polismyndighetens hr-chef Kajsa Möller fortsätter inte efter nyår då henne förordnande går ut.

I år går flera av de chefsförordnanden som Genomförandekommittén beslutade om skulle gälla efter den hårt kritiserade omorganisationen ut. Nya rikspolischefen Anders Thornberg har därmed beslutat om vissa förändringar, skriver Polistidningen.

Även ekonomichefen, Jan Andersson, är bland dem som får lämna sitt chefsjobb.

Läs mer: Polisens hr-direktör: Omorganisationen är en kompetensutveckling

– Jag förmedlade tidigt att jag gärna kunde tänka mig att fortsätta i mitt uppdrag något år till men inte en hel förordnandeperiod, skriver Kajsa Möller, enligt tidningen, i ett meddelande på personalwebben.


Rekryteringen av ny hr-chef inleds i augusti.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer