Professor kritiserar polisfacket och medierna

2015-12-08 11:50 Tiina Demargne  
Dan Hedlin, professor vid statistiska institutionen vid Stockholms universitet. Foto: Stockholms universitet

Nyheten att “8 av 10 poliser funderar på att sluta” spreds häromveckan efter en undersökning av Polisförbundet. Det får Dan Hedlin, professor vid statistiska institutionen vid Stockholms universitet, att reagera:<br/> - En del av medierna har inte kollat tillräckligt noga hur frågan har ställts och överdriver.

Uppgiften byggde på en undersökning från Polisförbundet och lanserades under pågående lönekamp. Men är det verkligen så att så många som 8 av 10 poliser är mer eller mindre redo att säga upp sig? Det frågade sig radioprogrammet Mediernas reportrar Lina Grönberg och Jonna Westin.

Formuleringen till polisfackets medlemmar var: Har du någon gång funderat på att sluta arbeta som polis?

Han betonar att det är viktigt att få med tidsstämpeln, i detta fall "någon gång", och att journalister alltid ska begära att få ta del av hela undersökningar, för att undvika att gå intresseorganisationers ärenden i pr-syften.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer