Stöd till företagare förlängs året ut

2020-11-20 11:00 TT  
Per Bolund (MP), biträdande finansminister. Foto: Tobias Ohls

Omställningsstödet till företag och omsättningsstödet till enskilda näringsidkare förlängs året ut, skriver de fyra Januaripartierna S, C, L och MP i en debattartikel i Aftonbladet.

– Det här är en otroligt viktig åtgärd, som vi är tvungna att göra på grund av smittspridningen, säger Per Bolund (MP), biträdande finansminister.

Smittspridningen ökar, och det gör att exempelvis restauranger och butiker får problem. Omställningsstödet har funnits sedan i mars och förlängts, omsättningsstödet till enskilda näringsidkare har gällt under perioden augusti till oktober.

Vad åtgärderna kommer att kosta är inte helt klarlagt ännu eftersom detaljerna inte är färdigförhandlade.

Omställningsstödet har tidigare beräknats kosta mellan fem och tio miljarder kronor för tre månader, och nu är förlängningen två månader. Omsättningsstödet till enskilda näringsidkare beräknas till cirka tre miljarder kronor för de tre månader det gällt.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer