Syndikalister i lönebråk om lyxiga fjällägenheter

Stockholmare som spanade in Grand Residence i Åre på sportlovet möts nu av en affischkampanj där fastighetsbolaget bakom lyxprojektet anklagas för att lura byggjobbare.

Syndikalisterna har gjort sig kända för spektakulära aktioner i samband med arbetsplatskonflikter runt om i landet de senaste åren. Blockader och demonstrationer ingår i arsenalen.
Strax före jul inleddes en blockad mot Grand Residence i Åre som lyxrenoveras av bolaget Q-apartment. Färdiga bostadsrätter finns redan till försäljning.
Polisen hindrade snabbt blockaden och Syndikalisterna har haft svårt att upprätthålla aktionen sedan dess.
Nu tar de dock till ett nytt vapen i kampen med Q-apartment. En affischkampanj i Stockholms innerstad riktar sig till tänkbara köpare av lägenheter i Grand Residence. Syndikalisterna skriver att en köpare också "köper ... skulden till de arbetare som arbetat där".
Enligt Syndikalisterna har deras medlemmar inte fått ut löner motsvarande 650 000 kronor. Q-apartment hävdar å sin sida att kraven är obefogade.
- De måste vända sig till sin arbetsgivare. Vi har inte anställt några arbetare utan anlitat en entreprenör som ska utföra arbetet, sade arbetsledaren Patrick Sturm till Östersunds-Posten i december.
Renoveringen av Grand Residence har varit stormig. Tidigare har kommunen hotat med vite sedan renoveringen påbörjats utan färdigt bygglov. Ett antal polska byggjobbare har också tvistat om obetalda löner.

Tidningen Affärsvärlden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer