Till Byggnads tack vare Laval

2010-03-16 13:41 Elisabet Örnerborg  

Mattias Landgren skickar en blomma till Martin Agell och tackar för Lavalmålet, som gjorde att han bytte jobb. Han har lämnat juristjobbet på Unionen för en nyinrättad tjänst som chefsjurist hos Byggnads.

Hur kom det sig?

Jag hade träffat Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson i samband med diskussionerna om Laval i Bryssel och öppnat för en eventuell flytt i framtiden. Ska man vara i en förening är Byggnads den våta drömmen för en jurist. Det är här det smäller. Det är intressant och spännande.

Ska du jobba heltid?

Ja, men arbetsgivaren ställer sig förstående till hämtning och lämning av dagisbarn.

Vad ska du göra?

Jag kommer att vara rådgivare åt förbundsordföranden, vice ordföranden och avtalssekreteraren i lag- och avtalsfrågor, i EU-rättsfrågor och så småningom kanske processa. Fast Byggnads kommer att fortsätta anlita advokatfirman DLA Nordic.

När började du?

Formellt den 15 mars. Jag hade tänkt mig en mjukstart, men hamnade direkt i avtalsförhandlingarna med Sveriges Byggindustrier som startade samma dag. Det tillhör också mitt jobb att vara med på avtalsförhandlingarna, som fortsätter i eftermiddag. Nu närmast ska jag sätta mig in i kollektivavtalet ordentligt. Och i slutet av mars kommer jag att vara med på Europaparlamentets seminarium om utstationeringsdirektivet.

Har du någon erfarenhet av bygge?

Nej och jag har tummen mitt i hand. Men jag jobbade mycket åt Elektrikerförbundet, som också finns i bygg och anläggningssvängen, när jag var på LO-TCO Rättsskydd.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt