Transportföretagen: Oseriöst lägga nya strejkvarsel

2019-02-07 15:07 Mikael Kindbom  
Mattias Dahl, vd för Transportföretagen. Foto: Svenska Flygbranschen

Hamnarbetarförbundet utvidgar nu hamnkonflikten genom att lägga elva nya strejkvarsel. - Det anmärkningsvärda är att detta sker efter att de sagt sig vilja förhandla direkt med Sveriges Hamnar vilket vi i medlingen är positiva till, säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.

Flera strejker och lockouter pågår under torsdagen och fredagen. Hittills har ett 15-tal hamnar drabbats. Nu varslas det om nya strejker den 17 och 18 februari på sammanlagt elva platser. Arbetsgivarorganisationen Transportföretagen är upprörd över upptrappningen eftersom de var positiva till den invit man fått att förhandla direkt med arbetstagarparten.

– Att varsla om ytterligare stridsåtgärder samtidigt som de säger sig vilja förhandla är inte seriöst, menar Transportföretagens vd Mattias Dahl. Vi är positiva till förhandling i medling och om Hamnarbetarförbundet menar allvar med sin vilja att förhandla förutsätter vi att de drar tillbaka sina varslade stridsåtgärder. Vi förhandlar inte direkt under liggande konflikt."

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen