Nyheter

Transportföretagen: Oseriöst lägga nya strejkvarsel

Mattias Dahl, vd för Transportföretagen. Foto: Svenska Flygbranschen

Hamnarbetarförbundet utvidgar nu hamnkonflikten genom att lägga elva nya strejkvarsel. - Det anmärkningsvärda är att detta sker efter att de sagt sig vilja förhandla direkt med Sveriges Hamnar vilket vi i medlingen är positiva till, säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.

Publicerad

Flera strejker och lockouter pågår under torsdagen och fredagen. Hittills har ett 15-tal hamnar drabbats. Nu varslas det om nya strejker den 17 och 18 februari på sammanlagt elva platser. Arbetsgivarorganisationen Transportföretagen är upprörd över upptrappningen eftersom de var positiva till den invit man fått att förhandla direkt med arbetstagarparten.

– Att varsla om ytterligare stridsåtgärder samtidigt som de säger sig vilja förhandla är inte seriöst, menar Transportföretagens vd Mattias Dahl. Vi är positiva till förhandling i medling och om Hamnarbetarförbundet menar allvar med sin vilja att förhandla förutsätter vi att de drar tillbaka sina varslade stridsåtgärder. Vi förhandlar inte direkt under liggande konflikt."