Varslad flygstrejk i gräddfil till medling

2007-10-24 16:15 Elisabet Örnerborg  

Transport varslar Flygarbetsgivarna om stridsåtgärder idag, onsdag. Bara några timmar efter varslet utsåg Medlingsinstitutet medlare i konflikten.

Riksavtalet och SAS Arbetareavtal löpte ut redan den 31 mars. Svenska Transportarbetareförbundet och Flygarbetsgivarna har inte lyckats komma överens. Nu säger därför Transport upp avtalen och varslar om blockad mot övertids- och mertidsarbete samt blockad mot nyanställning och inhyrning av personal från och med måndagen den 5 november.

Förbundet varslar också om strejk på sex bolag från och med torsdagen den 8 november. De sex bolagen är Gate Gourmet Sweden AB, GG Logistik AB, Göteborg City Airport, Nordic Aero AB, Tärnafjällens Flygplats AB och West Air Sweden AB.

Varslet omfattar cirka 1 700 arbetstagare.
Samtidigt förklaras allt arbete som omfattas av konfliktåtgärderna i blockad.
Stridsåtgärderna ska fortsätta till dess parterna kommer överens eller annat meddelas.

Samma dag som Transport varslar är det klart att Jan Sjölin och Olle Hammarström ska medla i tvisten om ett nytt kollektivavtal för flygmekaniker och lastare på civilflygets område. De utsågs idag av Medlingsinstitutet.
Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer