Omstella – en helt ny omställningsorganisation

2022-12-07 10:31 Mattias Lahti Davidsson  
Bengt-Åke Olovsson har utsetts till vd för Omstella, Fremias och PTK:s nya omställningsorganisation. Foto: Fremia

En ny omställningsorganisation har sett dagens ljus – Omstella. De som kan komma att dra nytta av Omstellas arbete är tjänstemän som är anställda hos arbetsgivare som är medlemmar i Fremia och som tecknar kollektivavtal med PTK-förbund.

Parterna Fremia och PTK var redan från start eniga om att de behövde få ett omställningsavtal på plats men stötestenen var kostnaderna. 1 november kom huvudavtalet på plats som innebär att parterna startar en helt ny omställningsorganisation som ska erbjuda kompetens- och omställningsstöd. Denna organisation har fått namnet Omstella.

VD för Omstella blir Bengt-Åke Olovsson som är ett känt namn inom ”omställningsbranschen”. Bland annat har en bakgrund som VD för Startkraft, ett dotterbolag till TRR.

– Det ska bli roligt att bli än mer delaktig inom kooperation och idéburen verksamhet. Det är en perfekt utmaning utifrån min tidigare erfarenhet att få vara med och göra verkstad av det nya huvudavtalet, kommenterar Bengt-Åke Olovsson i ett pressmeddelande.

Nu ska Omstella få upp en webbplats samt anställa rådgivare. I januari 2023 startar verksamheten som inledningsvis huserar i Fremias lokaler i Stockholm City.

Mattias Lahti Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen