Sexmail från jobbdator inte tillräckligt för avskedande

2018-05-22 10:22 Mikael Kindbom  
Sexmail från jobbdator inte tillräckligt för avskedande Foto: Tyler Olson/Alamy

Att skicka sexmail och nakenbilder på arbetsgivarens dator var klart olämpligt. Men inte tillräckligt för att avskeda programutvecklaren.

Att skicka sexmail och nakenbilder från arbetsgivarens dator var klart olämpligt. Men inte tillräckligt för att avskeda programutvecklaren. Stockholms tingsrätt dömer ut 150 000 kronor i skadestånd.

Mannen är delägare i dataföretaget i Stockholm och var anställd som den enda programutvecklaren i bolaget. Han avskedades den 20 september 2016 på grund av att han varit frånvarande på arbetet och inte kommunicerat med sin arbetsgivare.

Senare har arbetsgivaren som grunder lagt till att mannen agerat illojalt genom att försöka ta över bolagets IP-tillgångar och verksamhet. När företaget kring årsskiftet 2016/2017 gick igenom hans dator hittade man dessutom mail till kvinnor med sexuellt innehåll, bland annat nakenbilder. Företaget menar att det varit fråga om prostituerade kvinnor.

Programutvecklaren lyckades visa att han inte agerat illojalt och att han haft rätt att arbeta hemifrån vilket han gjort och att han hela tiden haft kontakt med kontoret.  Angående sexmailen uppger han att det rörde sig om helt vanliga ”vuxensajter” och inte prostitution.

Men när det gäller sexmailen gör tingsrätten följande bedömning: Det framgår inte av korrespondens att de aktuella kvinnorna var prostituerade och det är inte klarlagt att mailen skickades på arbetstid. Men tingsrätten skriver: ”Att använda sin arbetsgivares dator för korrespondens av aktuellt slag måste dock anses som klart olämpligt beteende”.

Men även om det var olämpligt anses det inte tillräckligt allvarligt för ett avskedande.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna