Tidningen

Tidningen

Vad strider man om i kyrkan?

ARBETSRÄTT. Stridigheter inom Svenska kyrkan har synts i media. Men är kyrkan mer konfliktdrabbad än andra arbetsgivare? Lag & Avtal har tittat närmare på konflikterna inom kyrkan.

Tidningen

Återvänder till AD efter 30 år 

ANSTÄLLNINGSINTERVJUN. Lars Dirke är ny ordförande i Arbetsdomstolen och återvänder efter många år till en arbetsplats där han tidigare arbetat för 30 år sedan. 

Tidningen

Transport siktar på att knäcka märket

AVTALSRÖRELSEN. Transport tycker att märket som facken inom industrin föreslår är alltför lågt. Förbundet siktar på knäcka märket och vill att fler LO-förbund överger LO-samordningen.

Tidningen

"Problematiskt att sitta på två stolar"

ARBETSMILJÖ. Regionala skyddsombud gör dialogen bättre på inspektioner. Och det är tveksamt om Arbetsmiljöverkets tillsyn bör kombineras med ett utökat rådgivande uppdrag. Detta enligt generaldirektör Erna Zelmin.

Tidningen

Straffrättare blir arbetsrättens minister

POLITIK. Paulina Brandberg (L) är den nya regeringens jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister med bland annat arbetsrätten och lönebildningen i portföljen.

Tidningen

Få kvinnliga medlare

MANSDOMINANS. Endast en fjärdedel av Medlingsinstitutets medlare är kvinnor. Men i takt med att det blir vanligare med kvinnor på tunga förhandlingsuppdrag hos arbetsmarknadens parter väntas de kvinnliga medlarna också bli fler.