Tidningen

Tidningen

Fredsdomare skyddas av EU-rätten

EU-DOM. Italienska fredsdomare skyddas av EU-rätten och det är därför oförenligt med det EU-rättsliga förbudet mot stapling av visstid att låta sådana domares uppdrag förlängas i tre på varandra följande fyraårsperioder.

Tidningen

Arenagruppen: Högre lägstalöner kan leda till fler jobb

FORSKNING. Höjda lägstalöner behöver inte leda till färre jobb. Det är slutsatsen i en rapport från Arenagruppen, som tar stöd i Nobelpristagaren David Card. ”Men det är inte bara för facken att brassa på”, varnar forskningsledaren Daniel Lind.

Tidningen

"Svensk inflation har inte relevans för förhandlingarna"

.AVTALSRÖRELSEN. Krig, pandemi, logistikstrul, materielbrist och inflation. Det är fonden när Industriarbetsgivarna och IKEM startar avtalsrörelsen. ”Vi ser en risk för högt kostnadstryck som påverkar konkurrenskraften”, varnar Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten.

Tidningen

Hit går de som är missnöjda med facket

ARBETSRÄTTSBYRÅER. Personer som är besvikna på facket vänder sig till juristbyråer. Markna-den beskrivs av byråerna som stor. Samtidigt har historien med den skandalomsusade byrån Arbetsrätts-experten svärtat ned marknaden.

Tidningen

Klarna riskerar höga skadestånd

Betalbolaget Klarna riskerar rekordhögt skadestånd i miljonklassen om det anses ha brutit mot medbestämmandelagen. De få arbetsrättsliga domar som finns från liknande fall pekar mot mycket höga skadestånd. På tisdagen begärde både Unionen och Finansförbundet förhandlingar för brott mot mbl.

Tidningen

Mattias Dahl: Viljan att anställa går upp

– Vi hoppas att både våra och fackets medlemmar kan säga att nu blev världen lite bättre, säger Mattias Dahl, vice vd i Svenskt Näringsliv, i en exklusiv intervju med Lag & Avtal.