Tidningen

Tidningen

Prioritera rätt beteende

Beteendeanalys. Medarbetare vet vad de ska göra – men ändå gör de något annat. För att förstå varför det blir så måste man undersöka vad som får i gång ett beteende och vad det beteendet sedan får för konsekvenser. Det är det som metoden beteendeanalytisk organisationsutveckling handlar om.

Tidningen

Så ökade de säkerheten på spåret

Att göra fel på bangården leder inte bara till dyra skador på lo. Det kan även kosta medarbetare livet. Med beteendeanalytiskt säkerhetsarbete lyckades Green Cargo minska skadorna dramatiskt.

Tidningen

Busschaufför har inte rätt till arbetstidsförkortning

Om man är fri att lämna arbetsplatsen 26 minuter före arbetstidens egentliga slut kan man inte anses stå till förfogande för arbete under den tiden.Därför har en busschaufför inte heller rätt till avtalsenlig arbetstidsförkortning för denna tid.

Tidningen

”Jag har alltid gått motströms”

Nils Funcke har efter fyra decennier blivit självlärd expert inom yttrandefrihet, meddelarfrihet och offentlighetsprincipen.– Jag skulle förtvina om jag inte fick syssla med de här frågorna, säger han.

Tidningen

Avbruten provanställning efter förlossning inte diskriminering

Provanställningen avbröts sedan den kvinnliga managementkonsulten varit sjukskriven på grund av sin graviditet. Diskrimineringsombudsmannen förlorar dock i AD eftersom något samband mellan graviditeten och avbrytandet av provanställningen inte visats.