Tidningen

Tidningen

”Vår affärsidé är den svenska modellen”

Näringslivets forskningsinstitut Ratio lanserade den nya boken Den svenska modellens framtid och höll samtidigt en konferens på temat. Där pekade bland andra Handels förbundsordförande Linda Palmetzhofer och IKEMs vd Jonas Hagelqvist ut modellens utmaningar.

Tidningen

John Wahlsted: Det kan uppstå problem

ÖVERRASKANDE. Hos Svenskt Näringsliv väcker Naturvetarnas och andra fackförbunds medlemskap i arbetsgivarorganisationer förvåning. Man måste vara medveten om de problem som kan uppstå, konstaterar dess chefsjurist John Wahlstedt.

Tidningen

Matrast kan vara arbetstid

EU-DOM. För att en matrast inte ska betraktas som arbetstid i EU-rättens mening krävs det att arbetstagaren fritt får disponera tiden.

Tidningen

Provanställningar består i nya Las

TEMA. Lag & Avtals tema om provanställningar fortsätter med rättsfallet. Den första delen handlade om konflikten i synen på provanställningar mellan fack och arbetsgivare.

Tidningen

Säkerhetsrisk eller missbruk av lagen?

PÅ PLATS I AD. Missbrukade Migrationsverket säkerhetsskyddslagen för att få bort säkerhetssamordnaren från anställningen eller var uppsägningen befogad på grund av bristande tillit?

Tidningen

Pappers: "Vi tror att det här beslutet är bäst framåt"

Samma dag som statsminister Stefan Löfven lämnade in avskedsansökan vände LO i las och omställningsfrågan. Pappers är ett av de förbund som avvisat den tidigare partsöverenskommelsen, men som nu vill ställa sig bakom den uppdaterade principuppgörelsen med Svenskt Näringsliv, som presenterades igår.  

Tidningen

Lise Donovan: "Det finns mer att göra"

Lisa Donoavan, jurist på TCO, som tillsammans med LO och SACO har viss kritik mot regeringens utredning om huruvida Sverige lever upp till ILO-konventionen om avskaffande av våld och trakasserier i arbetslivet…..

Tidningen

Förlikning mellan Gate Gourmet och Transport

UPPGÖRELSE. Gate Gourmet och fackförbundet Transport har kommit överens. De planerade huvudförhandlingarna i Arbetsdomstolen i tre mål gällande föreningsrättskränkning och turordningsbrott ställs därför in.