Anställda frågades ut om privatliv

2012-10-17 23:00 Lena Gunnars  

Umeå kommun lät anställda svara på intima frågor om sexlivet, kyrkobesök och avföring. Svaren användes som grund i arbetsförmågebedömningar. Nu har kommunen pausat testerna efter massiv kritik.

Umeå kommun anlitade företaget Personalpartner för att utföra arbetsförmågebedömningar av personalen. En del i bedömningen var personlighetstester med frågor som ”Störs du av förändrad sexuell lust?” och ”Kan du gråta när du är ledsen?” Flera av de anställda som testades erbjöds avgångsvederlag eller omplacerades.

– Två av våra medlemmar varslades om uppsägning, säger Gunnar Sjölander, huvudskyddsombud för Lärarförbundet inom Umeå kommun.

Personlighetstesterna började göras redan förra året. I år hann mellan tio och femton kommunanställda genomgå testerna innan kommunen stoppade samarbetet med leverantören efter den massiva kritiken, bland annat från Lärarnas riksförbund, Lärarförbundet och Kommunal.

Gunnar Sjölander har ingen aning om vad som händer med personerna som varslats eller fått sluta på sina tjänster.

– Vid en träff vi hade nyligen med arbetsgivaren fanns det inga planer på hur de skulle hantera dem som blivit utkastade och dem som redan kommit en bit in i processen, säger han.

Gunnar Sjölander är mest upprörd över att även friska personer uppmanats att göra testerna. Han menar att det var ett sätt för kommunen att bli av med personer de var missnöjda med.

– Eftersom kommunen anlitat ett annat bolag för att utföra testerna behöver den inte ta personlig ställning till resultaten, som var väldigt svartvita. Arbetsgivaren kan bara säga: utredningen visar att du inte längre kan jobba som lärare. De sade att det var frivilligt att göra testerna, men som anställd måste du ju medverka i din rehabilitering, säger han.

Enligt Barbro Lindström, förhandlingschef vid Umeå kommun, var testerna bara en del av många i arbetsförmågebedömningarna som Personalpartner utförde. Kommunen kände inte till att de användes, hade inte sett frågorna i förväg och har inte sett några enskilda svar.

– Det är oerhört viktigt för oss att medarbetarna inte ska känna sig kränkta i vårt arbete. Personlighetstestet är stoppat och ska inte fortsätta. Nu har vi pausat alla ärenden som är under utredning hos leverantören, säger hon.

Kommunen ska prata med var och en av personerna som känt sig tvingade att göra testerna. Samtalen har redan inletts.

Barbro Lindström understryker att kommunen som arbetsgivare är skyldig att utreda ohälsa och arbetsmiljö enligt arbetsmiljölagen. Arbetsförmågebedömningar är ett verktyg för att göra det.

– Vårt rehabiliteringsansvar sträcker sig till att skapa möjlighet för återgång i arbete för medarbetare med arbetsförmåga och där möjligheter att anpassa arbetet finns, säger hon.

En privatperson har JO-anmält Umeå kommun för att den låtit de anställda svara på de integritetskränkande frågorna.

Har använts länge inom psykologin

Testet som användes av Personalpartner heter MMPI-2.

MMPI är ett vanligt psykologiskt test som använts sedan 1930-talet och utvecklats under åren. Syftet med att fråga om sådant som sexualliv är bland annat att hitta tecken på depression eller utbrändhet.

Enligt vårdsekretesslagen måste den som gör ett test av den här typen godkänna att det lämnas ut till arbetsgivaren.

På företaget säger man att man tar till sig av kritiken mot användningen av testerna i det här sammanhanget.

– Vi välkomnar en diskussion om vilka tester som ska användas, säger Maria Forsell på Personalpartner till Lag & Avtal.

Måste jag göra testet?

Om arbetsgivaren anser att ett omfattande psykologiskt test är en del i min rehabilitering – är jag då skyldig att göra det?

– Du måste ställa upp på sådant som är vettigt för att föra din rehabilitering framåt. Vad som är det måste avgöras från fall till fall. Ingen ska behöva ställa upp på något den finner kränkande om det också förefaller onödigt för den enskilde, säger Dan Holke, chefsjurist på LO-TCO:s Rättsskydd.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer