Anställningsintervjun: Carolina Öhrn

2011-09-21 23:00 Ann Norrby  
Carolina Öhrn

Carolina Öhrn har börjat som förbundsjurist hos Lärarförbundet. Hon kommer närmast från LO-TCO Rättsskydd där hon arbetat i fem år.

<p>Varför bytte du jobb?</p> <p>- Jag ville lära känna ett förbund ordentligt och specialisera mig. Här får jag arbeta med många olika yrkesgrupper och får insyn i hela förbundet.</p> <p>Varför just Lärarförbundet?</p> <p>- Skolområdet är så uppmärksammat och det händer så mycket inom det. Alla har en egen uppfattning om lärare.</p> <p>- Jag valde också Lärarförbundet för att jag vill fortsätta på arbetstagarsidan, där hör jag hemma.</p> <p>Vilka blir dina arbetsuppgifter?</p> <p>- Genom min tjänst blir vi fler jurister på Lärarförbundet. Vi delar lika på arbetsuppgifterna. En arbetsuppgift blir säkert frågor om den nya lagstiftningen om legitimationer. Lärarna kommer att behöva hjälp med reglerna från oss jurister. Än så länge finns ju ingen praxis och vi vet inte hur Skolverkets ansvarsnämnd kommer att bedöma reglerna. Skolinspektionen, som ska fungera som ett slags åklagare, kommer nog att se till att nämnden får ärenden så att en praxis utbildas. Vi kan också få tips från Vårdförbundet och Läkarförbundet som har egna erfarenheter av att hantera legitimationsregler.</p> <p>Hur går det med tvisterna om lärarnas undervisningsskyldighet som väntade på avgörandet från Arbetsdomstolen i tvisten med Sollentuna kommun?</p> <p>- Det är inte bestämt än.</p>

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna