”Att prata kan sluta i katastrof”

2014-09-09 12:58 Elinor Torp  

Norges främste mobbningsutredare, juristen Harald Pedersen, var bokslukare som barn. Litteraturen fick honom att välja människorna framför pengarna. I sitt arbete som advokat förenar han arbetsrätten och arbetsmiljön.

I Sverige och över hela Europa spreds nyheten om att Norges statsminister Kjell Magne Bondevik sjukskrivits efter en ”depressiv reaktion” på jobbet. Prime Minister too depressed to run country, var rubriken i brittiska Independent den 2 september 1998. Många spådde statsministerns avgång. Men i stället vann han sympatier genom att tala öppet om sin psykiska ohälsa.

Arbetsrättsadvokaten Harald Pedersen tror att denna öppenhet från politikernas sida kan ha gjort att Norge har kommit längre än Sverige i frågor som rör de lite mer osynliga delarna av arbetsmiljön, skadorna på själen. Redan på 80-talet kom forskare vid Bergens universitet fram till att mobbning inte är en isolerad företeelse på skolgården utan ett lika utbrett bekymmer bland vuxna i arbetslivet. Forskningsresultaten ledde till tidningsrubriker. Advokaterna blev nyfikna. Norge fick sina första rättsfall, och arbetsmiljölagen skrevs om.

– Rättsfallen från 90-talet visar att under vissa omständigheter kan mobbning på arbets­platsen medföra ett objektivt ersättningsansvar för arbetsgivaren. I arbets­miljö­lagen fanns en generell regel om ohållbar psykisk belastning som omfattade mobbning, men i mitten av 90-talet valde man i Norge att precisera lagen så att mobbning och trakasserier blev förbjudet, berättar Harald Pedersen.

Att han själv som jurist kom att syssla med mobbningsärenden bottnar i ett litterärt intresse. Böcker handlar om människor och det mänskliga samspelet, konstaterar Harald Pedersen, som alltid läst mycket. När han var liten gjorde Flugornas herre starkt intryck på honom, en roman om gruppsykologi och otäcka processer som sätts i rörelse hos barn strandsatta på en öde ö. Harald Pedersen får ibland frågan om han själv blivit mobbad som barn. Han brukar svara att fotbollen vägde upp.

– Eftersom jag var duktig på fotboll och handboll blev jag värdefull för de andra. Men i början var de på mig för min dialekt, berättar han.

Familjen flyttade från Oslo till Stavanger precis innan Harald Pedersen skulle börja skolan. Killarna i klassen tyckte att han pratade konstigt och retade honom för det. Tills Harald visade vad han gick för på fotbollsplanen.

Längre fram i livet, under universitets­studierna, lockade juridiken. Hade han gått i sin pappas fotspår hade han blivit ekonom. Nu blev det arbetsrätt som handlar mer om relationen mellan människor än transaktion av pengar.

Efter en tid som jurist på Arbeidstilsynet, norska Arbetsmiljöverket, hamnade han på ett fackförbund för jurister och advokater i Norge. Mobbningsforskningen var under den här tiden levande och behandlades som ett arbetsmiljöproblem. Men ännu hade inga lagändringar skett och problematiken diskuterades inte ute i samhället. Bara en liten grupp forskare intresserade sig för frågorna. Harald Pedersen skiljde ut sig i skaran eftersom han var jurist.

På en internationell konferens i Finland träffade han sin framtida arbetskamrat, Ståle Einarsen, professor i psykologi. Tillsammans skrev de en vägledande bok om hur man hanterar konflikter och trakasserier i arbetslivet. Den används fortfarande som ett verktyg för att bryta mobbning i tid.

– Vi fokuserade på rättsliga ramar och vad som gäller på en arbetsplats, vad arbets­givaren måste göra för att följa spelreglerna och ta sitt ansvar enligt arbetsmiljölagen.

Harald Pedersen skrev också på egen hand en bok om psykosocial arbetsmiljö. Det var i slutet av 90-talet.

– Jag skrev ur ett psykologiskt perspektiv, om arbetsmiljölagen och kopplingen till psykisk ohälsa. Jag måste bli färdig med boken snabbt. Snart känner alla till det här, tänkte jag den gången, men det var väldigt fel, säger Harald Pedersen och skrattar.

– Att få till en förändring tar tid, säger han.

Första gången Lag & Avtal träffade honom var på flygplatsen i Gardemoen, där han ofta befinner sig, på resande fot mellan konferenserna. Den dagen i februari hade Sveriges första självmordsdom just meddelats. Två chefer vid Krokoms kommun hade i tingsrätten fällts för grovt arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död. Några månader senare kom Harald Pedersen till Sverige för att föreläsa på ett seminarium som handlade om Krokom-domen. Han spekulerar i varför det har varit så tyst i Sverige.

– Det är lätt att falla för frestelsen att av­färda mobbning som en fråga om missförstånd. Bara man snackar så blir det bra. Naturligtvis kan det hjälpa i vissa fall, men det kan också sluta i katastrof, säger Pedersen och förklarar att kränkningarna finns kvar hur mycket man än pratar eller försöker medla sig ur mobbningen.

I stället ska arbetsgivaren, enligt Harald, undersöka vad som har hänt och om det ligger innanför eller utanför arbetsmiljölagens gränser för vad medarbetare får tåla. Man ska alltså ta människors upplevelser på allvar.

– Jobbet är en speciell plats. Du får inte välja vilka uppgifter som ska utföras eller vem du ska arbeta med. Chefen kan be dig att göra saker du inte vill. Din självständighet är starkt begränsad. Därför är det extra viktigt att ha gränser just på arbetsplatser, menar han.

Diskussionen om mobbning som missförstånd pågår även i andra länder, berättar Harald Pedersen, som nyligen var på den stora internationella konferensen i Milano där forskare från hela världen möts för att byta kunskaper om psykosocial arbetsmiljö. Konferensen hålls vartannat år och här blir det tydligt hur olika länderna resonerar. I den norska arbetsmiljölagen finns tydliga gränser för vad man får stå ut med och inte på en arbetsplats.

– Att behandlas schyst och känna sig trygg i processerna är viktigast av allt. Att känna att man blir tagen på allvar.

Norge har inte haft någon självmordsdom. Om det beror på att Harald och hans kolleger har lyckats med sin metodik går inte att säga, men arbetsrättsadvokaten Pedersen tycker att Sverige skulle behöva en bättre systematik även kring den psykosociala arbetsmiljön.

 

Läs mer om metoden mot mobbning här

Harald Pedersen

Ålder: 51 år.

Född i: Gardemoen.

Uppvuxen i: Stavanger.

Bor i: Utkanten av Oslo med fru och tre barn i färd med att bli vuxna, 15, 18 och 21 år.

Yrke: Advokat.

Intressen: ”Alla mina barn spelade fotboll. Jag har varit tränare i barnfotboll och barnhandboll under deras uppväxt. Fritiden har gått till det. I många år såg jag två-tre fotbolls­matcher i veckan. Du lär känna barnen och kamraterna till barnen på ett annat sätt än när du är förälder.”

Favoritmusiker: Tom Waits. ”Hans musik ger mig mycket. Men många i min familj menar att det bara är skrål.”

Vill lyfta fram: ”Min fru. När jag i perioder har jobbat mycket med att skriva och föreläsa så har hon ställt upp. Hon jobbar med cancersjuka och med sorgearbete hos barn. Vi är ett team hon och jag.”

Boktips (om mobbning och makt):

Undantaget (2006) av Christian Jungersen. Tärningsspelaren (1971) av George Cockcroft, känd under pseudonymen Luke Rhinehart. Flugornas herre (1954) av William Golding.

Tidslinje Norge: Från forskning till utredare

80-talet: Psykologer vid universitetet i Bergen forskar om mobbning i arbetslivet. Det blir rubriker i tidningarna.

90-talet: Advokaterna vaknar. Rättsfall. Mer publicitet. Politikerna vaknar. Stats­ministern håller ett tal om mobbning i arbetslivet.

1997: Arbetsmiljölagen ändras, preciseras. Mobbning förbjuds.

1998: Statsminister Bondevik sjukskrivs på grund av över­ansträngning.

2000: Harald Pedersen skriver en bok om arbetsmiljölagen och psykosocial arbets­miljö. Flera andra böcker om mobbning och psykosocial arbetsmiljö kommer ut.

2007: Ståle Einarsen, professor i psykologi, och Harald Pedersen, arbetsrätts­jurist, skriver boken Hantering av konflikter och trakasserier i arbetslivet. Mobbnings­utredare utbildas.

Elinor Torp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer