Bättre än att klättra i träd

2013-06-12 23:00 Elisabeth Vene  

Det är inget fel på att skjuta lerduvor och klättra i träd tillsammans. Men ska det vara långsiktig teambuilding är improvisationsteater oslagbart. Det säger Erik Garsten, som har provat alla sorterna.

Riva murar, bygga broar. Då behövs kraftfulla verktyg.

– Människor börjar tänka och kommer till insikt, säger Erik Garsten efter att ha prövat improvisationsteater.

Som marknads- och säljchef inom it-branschen har Erik Garsten använt sig av Stockholms Improvisationsteater både för att trimma säljare och team och för att integrera avdelningar från olika företag.

Ibland har det gällt att bryta isen mellan på företagsevent. Då har skådespelarna spelat upp improviserade scener mellan de olika programpunkterna. Åskådarna slappnar av och samtalstonen mjuknar.

– Makalöst, anser han om hur improvisationsteater fungerar för att stärka kommunikationen i teamet. Han berättar om när säljarna fick möta varandra i workshops på fredagen och hur det var när de träffades igen på måndagsmötet.

– Stämningen var så förändrad att det gick att ta på skillnaden, säger Erik Garsten.

Ingenting är för evigt, man måste alltid jobba med kommunikationen och gruppdynamiken, men det här håller i sig väldigt länge, tycker han.

– Jag tror att det beror på att du jobbar med dig själv som människa i övningarna, det sker en personlighetsutveckling.

Improvisation

  • Av latinets improvisus, oförutsedd, oförmodad. Att framföra något utan att i förväg ha bestämt den exakta utformningen.
  • Improviationsteater som konstform introducerades i Sverige på 1980-talet. 1992 fick Stockholm sin första fasta scen, när Stockholms Improvisationsteater drog i gång.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna