Cederquist vann Justitiapriset och Ulrika Borg blev Årets Justitia

2020-11-12 00:00  
Ulrika Borg. Foto: Claudio Bresciani/TT

Advokatbyrån Cederquist vann Justitiapriset 2020 för andra året i rad.

Motivering till vinnaren var utifrån hur byrån har jobbat med balans, alltså hur könsfördelningen på byrån ser ut i allmänhet och bland delägare och styrelseledamöter i synnerhet.

Juryn påpekade också att Cederquist har ett särskilt system för föräldraledighet som uppmuntrar till ett mer likartat uttag av föräldraledigheten:

”Eftersom skillnaderna mellan män och kvinnor i såväl arbetslivet i stort som på advokatbyråer framför allt uppenbarar sig efter föräldraledighet har juryn ansett att denna typ av incitamentssystem som byrån har infört är positivt och föregår med gott ­exempel”, heter det i motiveringen.

För andra året delas även Årets Justitia ut. Det är ett pris till en person inom juridikbranschen som verkat för ökad jämställdhet.

I år gick priset till Ulrika Borg, del­ägare på Krim Advokatbyrå. ”Årets Justitia är flitigt anlitad och någon att se upp till. Hon är inte rädd för att ta i de obekväma frågorna och brinner för att sprida sin kunskap vidare”, skriver juryn.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer