DO: ”Den måste vara varaktig och begränsande”

2015-01-28 23:00 Elisabet Örnerborg  

EU-domen betyder att fetma ska bedömas som andra typer av funktionshinder.– Fetman måste leda till en begränsning och det måste finnas en varaktighet över tid, säger Anna Rosenmüller, processförare hos DO.

Anna Rosenmüller Nordlander hos Diskrimineringsombudsmannen har studerat EU-domstolens dom i fallet Karsten Kaltoft. Det nya med domen är att fetma nu ingår i diskrimineringsgrunden funktionshinder.

– Får vi in en anmälan där någon anmäler fetma som anledning till diskriminering i arbetslivet tittar vi bland annat på varaktigheten och om den är begränsande.

Det gäller i förhållande till alla funktionsnedsättningar, påpekar Anna Rosenmüller Nordlander.

Att Karsten Kaltofts fetma uppfyller kravet på varaktighet står klart, menar hon.

– Men vad som är varaktigt måste avgöras i det enskilda fallet.

Tidigare domar från Arbetsdomstolen om diskriminering på grund av funktionshinder har gällt livslånga nedsättningar som diabetes och allergi. Men om Karsten Kaltofts fetma svarar mot kravet på begränsning beror på om hans 160 kilo begränsade honom när han skulle utföra sitt arbete eller inte. Det får nu den nationella domstolen ta ställning till. Retten i Kolding i Danmark måste också ta ställning till om han sades upp på grund av sin fetma och därmed blev diskriminerad eller om orsaken till uppsägningen var någon annan.

– EU-domstolen gör också klart att det inte är orsaken bakom fetman som spelar roll, utan funktionsskadan i sig. Även detta gäller alla funktionsnedsättningar, säger Anna Rosenmüller Nordlander.

EU-domen skulle kunna bana väg för att flera anmäler att de blivit diskriminerade i arbetslivet på grund av fetma. Men att det är fetma som är orsaken kommer inte att synas i DO:s register.

– Typ av funktionsnedsättning registreras inte hos DO.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer